Diari Més

Educació

Teatre per promoure l'educació afectiva i sexual entre els adolescents de Tarragona

El projecte va adreçat a joves de 13 a 17 anys dels instituts de la ciutat

Patrícia Ros i Montse Garcia, coordinadores del projecte Respecta'm; Ana Santos, consellera de Serveis a la Persona i Antonio Gomez, director de l'Aula Municipal de Teatre de Lleida

Teatre per promoure l'educació afectiva i sexual entre els adolescents de TarragonaMauri | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona inicia el programa Max in love d’educació afectiva i sexual per a joves. Es tracta d’una proposta teatral creada per la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria de Lleida i desenvolupat per l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, de la qual ara se’n farà una versió a Tarragona. Tal i com ha explicat la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, «la proposta posarà el focus en les relacions respectuoses entre iguals, seguint el fil conductor de la campanya Respecta’m, iniciada a Tarragona l’any passat en l’àmbit de l’oci nocturn».

L’obra de teatre inclosa en el programa Max in Love e ha estat elaborada pel director de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, Antonio Gómez. El projecte teatral va adreçat a joves de 13 a 17 anys i als seus educadors i pretén abordar els aspectes que interactuen en la sexualitat, així com les diferències de gènere i els valors personals.

L’encarregat d’impulsar el projecte serà el mateix Gómez. Aquest mes de març s’iniciaran els tallers teatrals d’on sortiran vuit protagonistes que portaran l’obre al Teatre Metropol la propera tardor. El consistori tarragoní anima a tots els alumnes d’entre 13 i 17 anys dels instituts de la ciutat a que participin al procés de creació de Max in Love-Respecta’m Tarragona. «Es tracta d’una selecció que fuig de la concepció de càsting competitiu i es farà a través de tallers teatrals on tothom que hi participi es beneficiarà des del minut zero d'una experiència sense guió, sense diàlegs encotillats, en una reflexió crítica i alhora divertida sobre la presa de decisions en situacions quotidianes», ha explicat Gómez.

A més dels tallers, el procés de treball també inclou la creació d’una guia pedagògica per orientar els educadors en el projecte, la qual s’enllestirà al juny. La representació de l’obra es farà als mesos d’Octubre-Novembre al Teatre Metropol on es convidarà a tots els instituts de secundària. També està prevista una representació oberta a tota la ciutadania.

Les inscripcions per participar a Max in Love – Respecta’m es poden fer a través de la web www.tarragonajove.org o enviant un correu electrònic amb les dades de contacte maxinlove.respectam@gmail.com. El termini per apuntar-se ja és obert i finalitza el dia 31 de març.

Projecte respecta’m a l’aula

Per altra banda, cal dir que durant aquest curs s’estan desenvolupant focus grups de sensibilització sobre el tema de la campanya Respecta’m en 8 Instituts com a prova pilot. Els focus grups van dirigits tant a l’alumnat com al professorat, com a base per crear unes línies de formació que es concretaran pels docents al Juliol i per l’alumnat al curs 2017-18.

tracking