Diari Més

Justícia

Mas d'Enric reagruparà 115 interns de la zona de Tarragona a l'abril

Provindrà d’altres presons de l’àrea de Barcelona i és el resultat del procés de tancament de la presó Model, ja en marxa

La presó de Mas d'Enric iniciarà l'obertura dels mòduls no inaugurats el pròxim 20 de març.

Mas d'Enric reagruparà 115 interns de la zona de Tarragona a l'abrilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre penitenciari de Mas d’Enric rebrà 115 interns de les comarques de Tarragona el pròxim mes d’abril, hauran estat traslladats des d’altres presons catalanes al setembre en el marc de la política de reagrupament de la Generalitat. En total, seran 449. Aquesta incorporació, vinculada al tancament de la Model de Barcelona que afectarà a tots els centres de Catalunya, obligarà a obrir un dels quatre mòduls que romanen tancats.

La previsió del Departament de Justícia és que al setembre, quan hagin finalitzat les diverses fases de distribució d’interns, dels 449 que siguin incorporats a Mas d’Enric, 210 tenen la seva residència habitual a les comarques tarragonines.

La incorporació de 449 interns al centre del Catllar en els pròxims sis mesos arran del tancament de la Model obliga a reforçar la presència de funcionaris. Justícia contempla l’ampliació de la plantilla en 160 persones, amb la qual cosa, la presó del Tarragonès passarà de disposar d’una plantilla actual de 280 a una de 440. Mas d’Enric serà la presó amb més increment de població penitenciària. Amb l’arribada de 449 nous reclusos, se situarà en el 81% d’ocupació. Brians 2 incorporarà 221 reclusos, 100 arribaran a Ponent i 76 menors de 24 anys a Joves. A la resta d’equipaments, la població penitenciària creixerà un màxim del 8%. El tancament de la Model no tindrà cap efecte a Puig de les Basses, a Figueres.

Per altra banda, al setembre Mas Enric estarà al 81,2% de la seva ocupació, amb una població de 828 interns. El centre està habilitat per una població penitenciària de 1.020 persones, L’ocupació actual és de 379 persones, xifra que representa el 37,2%.

Els darrers de la Model

El passat dilluns, la Model va rebre els darrers quatre interns que es van incorporar al centre de l’Eixample barceloní. El mes de juny és la data escollida per al seu tancament. Des d’ara, el Departament de Justícia anirà fent el buidatge progressiu de la instal·lació del carrer Entença. Amb aquesta decisió, a partir d’ara, tots els presos preventius de l’àrea de Barcelona ingressaran a la presó de Brians 1 i a Sant Esteve Sesrovires. De fet, els primers trasllats es van fer el 21 de febrer, seguint el calendari elaborat per la Generalitat.

Obertura de mòduls al Catllar

El pròxim 20 de març és la data escollida per començar a obrir-se els mòduls encara no inaugurats de la Mas d’Enric, que absorbirà part dels presos de Brians. Justícia preveu que la reubicació dels interns en règim obert acabi la primera setmana de maig i que aleshores comenci el buidatge de la resta de reclusos. En aquell moment, ja farà dos mesos que els preventius ingressen directament a Brians 1 i a la Model només hi quedarà la meitat de la població actual, al voltant de 500 persones.

La previsió que estableix el calendari de Justícia és que els interns que encara estiguin en presó preventiva a la Model es desplaçaran esglaonadament cap a Brians 1. Els penats acabaran a l’equipament penitenciari de la demarcació de Barcelona que sigui més proper al seu lloc de residència, amb Brians 2, Quatre Camins i Joves, i Lledoners com a possibles destinacions. La incorporació d’interns a Brians 1 obliga a deixar espai i, per aquest motiu, l’apertura d’un nou mòdul a Mas d’Enric es farà a l’abril.

tracking