Diari Més

Les joventuts del PP demanen a la URV que retiri un mural de Fidel Castro

La pintada va ser realitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la URV després de la seva mort

El mural pintat pel SEPC URV està situat al Campus Catalunya de la Universitat.

Les joventuts del PP demanen a la URV que retiri un mural de Fidel CastroEndavant Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Nuevas Generaciones de Tarragona Ciudad, les joventuts del PP, es mostren contràries a un mural sobre Fidel Castro pintat a una paret del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili i en demanen la seva retirada «immediata». El dibuix d'una bandera cubana, la cara de Castro i les frases «Hasta siempre, comandante» i «Revolución es defender valores en los que se cree al precio de cualquier sacrificio», es poden veure en aquest mural, realitzat després de la seva mort, pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la URV.

«Els valors i ideologia que es representen no són propis d'una democràcia com la nostra, ja que van en contra de les llibertats que protegeix la nostra Constitució», asseguren les Nuevas Generacions de Tarragona Ciudad en el comunicat. També demanen, a més de la retirada, que «les tasquesde restauració de la paret al seu estat original» vagin a càrrec «d'aquells que van decidir realitzar» l'acció.

Asseguren que «la Universitat ha de ser un espai de convergència social, on hi existeixi la imparcialitat i no acullin actituds o posicions ideològiques», i que aquest «acte», fent referència a la pintada del mural, «ha estat comès per grups i sindicats d'ideologia extremista fàcilment identificables en el mateix». El mural, de fet, està firmat pel SEPC de la URV, que van realitzar-lo després de la mort del qui va ser el líder de la revolució cubana, i posterior president del país.

tracking