Diari Més

La urbanització de l'antiga A-7 millorarà els accesos al Nou Estadi

L’objectiu és recuperar la topografia original anterior a la construcció de l’antic traçat de l’autovia

La zona on es realitzarà l'actuació.

La urbanització de l'antiga A-7 millorarà els accesos al Nou EstadiGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs per igualar l’alçada de l’antiga autovia A-7 permetran millorar la mobilitat de l’entorn del Nou Estadi amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Aquest ha estat un dels temes que s’han tractat aquest migdia en una nova sessió de la Comissió Informativa Especial de Seguiment dels Jocs Mediterranis.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana el projecte d’urbanització per recuperar la topografia de l’antiga traça de l’autovia A-7, en el tram que es conserva entre el camí del Llorito i la rotonda de la Via Augusta. Els treballs permetran que aquest vial estigui a una única alçada, fet que ha de facilitar la mobilitat dels vianants a la zona. L’actuació, per tant, facilitarà la mobilitat a la zona del Nou Estadi, escenari de les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis.

L’objectiu del projecte és recuperar la topografia original anterior a la construcció de l’antic traçat de l’autovia A-7, i per això s’hauran de fer els moviments de terres següents: s’excavarà la part de terraplè de l’antiga variant i aquest material excavat es terraplenarà en el tram inicial de l’antiga variant. També es farà el desmuntatge de dos viaductes existents de formigó armat de 17 metres i 45 metres de longitud i l’enderroc dels estreps de formigó armat i el seu transport a l’abocador.

Un cop aprovat definitivament el projecte, aquest sortirà en els propers dies a licitació per un preu de 677.882,62 euros. Abans de l’estiu es podria fer l’adjudicació i aleshores començar els treballs, que tenen un temps d’execució de dos mesos.

tracking