Diari Més

Cultura

La Sala Trono abaixarà definitivament el teló el 25 de març

Els seus gestors busquen un nou local on continuar les representacions a la ciutat

Imatge d'arxiu dels actors Oriol Grau i Pau Ferran, i del gestor de la Sala Trono, Joan Negrié, dient adéu amb la mà davant del local del carrer Misser Sitges de Tarragona.

espectacle, Sala Trono, Joan Negrié, local, gestor, tancament, Pau Ferran, Tarragona, Oriol Grau, funcióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Trono de Tarragona tancarà portes el 25 de març després de catorze anys de programació ininterrompuda de teatre contemporani de setembre a juny. Aquest espai de la Part Alta, amb una cinquantena de butaques, necessita unes obres de millora i adaptació que l’equip no veu viable afrontar. Malgrat que han rebut ofertes de tres localitats de l’entorn de Tarragona per gestionar els seus teatres, la Sala Trono segueix buscant un nou local a la ciutat on continuar les representacions teatrals i poder créixer. «És molt complicat trobar un espai adient, però no ens volem precipitar», ha afirmat el gestor de la Trono, Joan Negrié. El tancament coincidirà amb la funció número 50 de la producció ‘Això és tot’, interpretada per Oriol Grau i Pau Ferran. Fins a dia d’avui, aquest espectacle de comiat ha acollit 1.569 espectadors en 39 funcions.

Per tal de simbolitzar oficialment el tancament, el 2 d’abril se celebrarà un «funeral» que està obert a la ciutadania. La comitiva, que haurà d’anar vestida de negre, sortirà de la plaça de la Font, recorrerà el carrer Major i finalitzarà al local del carrer Misser Sitges, que es mantindrà com a indret d’assaig i de producció.

Negrié ha insistit que l’activitat de la marca Sala Trono no s’atura i ha avançat que, el 13 de maig, iniciaran els assajos de l’espectacle ‘Els tres aniversaris’. El muntatge és una coproducció de la Sala Trono, el Teatre Metropol de Tarragona, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre Principal de Valls, la Sala Villarroel de Barcelona i el Teatre de Salt. L’estrena tindrà lloc el 28 d’abril a Tarragona, el dia 29 a Valls i el 30 d’abril a Reus.

Millores «inviables»

Per tal d’adaptar-se a la normativa vigent, la Sala Trono hauria de portar a terme millores en la il·luminació i la insonorització, habilitar una rampa i un bany per a minusvàlids, així com una sortida d’emergència. Ateses les petites dimensions del local -de titularitat municipal i gestió privada-, els seus gestors no ho consideren viable i aposten per aprofitar el moment, en què ja havien tocat sostre, per «créixer» i «agafar embranzida» en un espai més ampli, segons Negrié.

En aquest sentit, encara no han trobat cap local que s’escaigui a les seves necessitats, malgrat que l’Ajuntament també participa activament en la cerca. Joan Negrié ha negat que tinguin cap proposta «ferma» per instal·lar-se al Metropol i ha explicat que han descartat el teatre del Pòsit de Pescadors –rehabilitat recentment per l’Autoritat Portuària- perquè les mides de l’escenari són més reduïdes que les de l’actual.

El gestor de la Sala Trono s’ha mostrat partidari de no anar amb presses i d’intentar trobar el local més idoni, malgrat que ha admès que, si el trobessin ara, difícilment podria estar enllestit a temps per la propera temporada de tardor. Malgrat tot, l’equip de la Trono treballa en la producció i organització del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT).

Gran èxit de l’espectacle ‘Això és tot’

Fins el 25 de març, la Sala Trono continuarà programant l’espectacle ‘Això és tot’ amb l’objectiu d’assolir els 2.000 espectadors durant les 50 funcions que s’hauran ofert. L’obra explica la història de dues germanes bessones, la Sala i la Trono, una de les quals envelleix malament. A més de la interpretació d’Oriol Grau i Pau Ferran, cada representació compta amb actors convidats que han estat vinculades a la sala tarragonina durant la seva història.

Els dos protagonistes s’han mostrat molt satisfets per l’acollida de l’obra, que confessen que està generant moment «màgics» a l’escenari. «Està sent molt emocionant; cada nit vivim aquesta mena de dol de mirar-nos la sala per últim cop amb el públic, però jo l’estic passant a través de les funcions», ha valorat Oriol Grau. Igualment, l’actor Pau Ferran ha apuntat que fer aquest comiat és «un plaer» i que, a més, el públic s’hi implica i se’n sent «protagonista».

tracking