Diari Més

La plataforma lliura 1.200 firmes en contra del soroll a la Part Alta

Farts de Soroll vol mostrar a l’Ajuntament el suport que ha rebut la seva lluita

L'entitat ha denunciat en diverses ocasions episodis de soroll pels carrers del centre històric.

La plataforma lliura 1.200 firmes en contra del soroll a la Part AltaTwitter-farts de soroll

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Farts de Soroll ha recollit 1.200 signatures que presentaran a l’Ajuntament de Tarragona, «per fer veure al consistori que no som un grup reduït de veïns els qui ens queixem del soroll a la Part Alta», assegura Carme Badia, membre de la plataforma. Aquestes firmes també es van presentar al Síndic de Greuges amb la mateixa intenció. «Es tracta de més d’un terç dels veïns de la Part Alta, els qui demanem que es redueixi el soroll a la zona», assegura Badia. Les signatures s’han recollit entre els veïns de la Part Alta, posant com a límit la Rambla Vella.

La plataforma vol recordar que, l’any 2013, aquest mateix nombre de firmes van aconseguir que no s’eliminés el mercat de fruita que se celebra els dimecres a la plaça del Fòrum. És per això que l’entitat està convençuda que la mesura funcionarà. Farts de Soroll i l’Ajuntament han mantingut diverses reunions en els últims mesos, però tot i així, la plataforma vol que quedin registrades totes les mesures que està portant a terme.

A banda d’aquestes 1.200 signatures, recollides a peu de carrer des del mes de setembre passat, Farts de Soroll també presentarà un decàleg, en el qual es reflecteix «com volem que siguin les festes de la ciutat pel que fa al soroll generat a la Part Alta», diu Badia. Tal com ja ha declarat la plataforma en més d’una ocasió, Farts de Soroll demana rebaixar el soroll durant Santa Tecla i Sant Magí. Per això, l’entitat proposa que els actes finalitzin més d’hora –respectant les vigílies de festes–, no fer actes amb soroll als carrers estrets de la zona, respectar els límits del volum dels equips de so marcats per la llei, fomentar les activitats diürnes i no fer coincidir tants actes a pocs metres de diferència.

Aquestes són algunes de les reivindicacions de la plataforma Farts de Soroll. «Demanem coses de sentit comú, que garanteixin la compatibilitat entre els veïns i la festa. En altres ciutats, l’Ajuntament vetlla per què la no convivència entre uns i altres no es produeixi. Com a Tarragona, això no és així, els veïns ens hem hagut d’aixecar en peu de guerra», assegura Carme Badia. Tot i així, l’Ajuntament sempre s’ha mostrat obert a mantenir reunions i converses amb la plataforma. De fet, ja s’han portat a terme algunes accions, com per exemple, el trasllat de les bandes de timbals de Setmana Santa fora del centre històric de la ciutat. Farts de Soroll també els preocupa la proliferació de pisos turístics a la Part Alta.

tracking