Diari Més

Laboral

Els estibadors faran vaga divendres en funció de les últimes reunions

L’Estat ajorna una setmana la decisió de votar al Congrés el reial decret de reforma del sector

Entitats, grups polítics i una representació de l'estiba es van reunir per crear una plataforma.

Els estibadors faran vaga divendres en funció de les últimes reunionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estibadors de Tarragona estan a l’espera de com avancen les negociacions per decidir si, finalment, aquest divendres es fa vaga. Aquest canvi de rumb ve donat perquè el govern ha ajornat una setmana el debat i la votació del Congrés dels Diputats del reial decret llei de reforma del sector de l’estiba. Aquesta decisió respon a la voluntat de seguir mantenint converses i negociacions amb patronals i sindicats, amb la fi d’arribar a un acord. «No entenem perquè diuen que estan disposats a negociar, quan l’Estat ja s’ha aixecat de la taula. Creiem que l’ajornament té a veure amb què no compten amb el suport de la resta del Congrés», assegura Joan Galera, president del comitè d’empresa dels estibadors de Tarragona.

Per la seva banda, Enric Millo, subdelegat del govern central a Catalunya, va assegurar ahir, durant la seva visita a Tarragona, que «la negociació ni s’ha trencat ni està tancada», i va afegir que «entre uns i altres trobarem la manera de solucionar-ho». Millo va recordar que l’Estat ha posat a disposició 350 milions d’euros per les indemnitzacions. «S’ha de tenir en compte que hi ha obligacions que s’han de complir, ja que aquesta situació és conseqüència directa d’una decisió de caràcter europeu», va concloure el subdelegat del govern a Catalunya.

Joan Galera, president del comitè d’empresa dels estibadors de Tarragona, va definir aquest moment com «un impàs tens». Actualment, els sindicats i patronals estan intensificant els contactes amb grups polítics amb la intenció d’aconseguir més suport institucional. De fet, Galera no descarta la possibilitat de presentar una moció a l’Ajuntament de Tarragona.

Una plataforma de suport

Dilluns, una desena d’organitzacions tarragonines i una representació dels estibadors es van trobar al Casal Popular Sageta de Foc amb la intenció de formar una plataforma contrària a la reforma del sector de l’estiba per part de la Unió Europea i l’Estat espanyol. Totes les organitzacions presents en aquesta trobada van coincidir en què la lluita dels estibadors portuaris no només és justa, sinó que «és imprescindible per a frenar l’ofensiva neoliberal que des de fa dècades es va marcar com a objectiu acabar amb qualsevol professió que gaudís de condicions laborals dignes», asseguren des de la plataforma. Hi formen part els sindicats CGT, Co.Bas, la COS, la IAC i el SEPC; les organitzacions Arran i Endavant; i les formacions polítiques CUP, Tarragona en Comú i Podem.

tracking