Diari Més

Prop de 5.000 persones van passar per l'Arxiu Municipal el 2016

Més de 30.000 usuaris ho van fer de forma online

Fotografia de l'Arxiu en una

Prop de 5.000 persones van passar per l'Arxiu el 2016Arxiu Municipal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant l’any 2016 l’Arxiu Municipal ha fet un creixement de més del 16% en relació a l’any anterior i, pel que fa als serveis que s’ofereixen online, un augment del 25%.

L’Arxiu Municipal s’ha convertit en un espai cultural obert a la ciutat que conserva, gestiona i difon 39 fons i col·leccions documentals, més d’un milió de fotografies, 3.500 plànols i cartells, prop de 15.000 llibres i més de 400 capçaleres de publicacions periòdiques. En relació als serveis que s’ofereixen als ciutadans han estat unes 5.000 persones que han fet ús directament de l’Arxiu. D’una banda s’han registrat 1.778 usuaris a la sala de consulta, s’han atès 950 peticions d’informació de forma no presencial mitjançant correu, telèfon o correu electrònic i s’han seleccionat i servit 735 fotografies. Tot plegat, representa un creixement de més del 16% en comparació al 2015.

A aquests cal sumar-hi 702 persones que han visitat l’espai de forma guiada en 21 grups organitzats, prop de 650 assistències als diferents esdeveniments celebrats a la sala d’actes (conferències, cursos, presentacions de publicacions, projeccions d’audiovisuals...), així com unes 2.800 visites a les exposicions o mostres documentals de l’espai expositiu. A més a més de les 6 exposicions de producció pròpia, el Servei d’Arxiu i Documentació Municipal ha participat en 5 exposicions més, celebrades per diferents institucions i entitats.

Pel que fa als serveis que s’ofereixen online, les quatre seccions web que s’administren des del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal han registrat més de 33.750 usuaris i prop de 261.000 pàgines vistes, amb una mitjana de permanència de 9 minuts per visita. D’altra banda, els audiovisuals accessibles a Youtube han comptabilitzat 11.260 visualitzacions. Respecte l’any anterior, aquestes dades representen un augment del 25%. Les seccions presents a les xarxes socials La finestra de l'Arxiu i Històries enllaçades han tingut un creixement espectacular passant d'un abast de 73.000 a més de 228.000 persones.

Pel que fa als nous fons ingressats durant l’any, entre d’altres, cal destacar els següents: fons Joan Gols Soler i les col·leccions de fotografies de David Oliete, Joan de la Creu Badell i Núria Meroño.

Des de l’Arxiu també es gestiona la documentació administrativa generada o rebuda actualment per l’Ajuntament de Tarragona. En aquest sentit, l’aplicatiu del Sistema de Gestió Documental del Servei d’Arxiu ja aporta informació sobre més de 816.000 expedients administratius, s’han servit 3.558 documents que els departaments municipals necessiten per a la tramitació dels expedients que afecten als ciutadans, s’han ingressat 2.263 caixes d’arxiu als dipòsits documentals procedents de les oficines municipals i s’ha eliminat i reconvertit en pasta unes 8,5 tones de paper.

Cal assenyalar també que durant l’any 2016 s’han desenvolupat els treballs de la Comissió per a la Implantació de la Plataforma de Gestió Documental i Arxiu Electrònic de l’Ajuntament de Tarragona. L’Arxiu, ubicat al Magatzem número 2 de l’Espai Tabacalera, integra les seccions de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona, l’Arxiu Administratiu i Gestió Documental, la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona i el Centre d’Imatges de Tarragona.

tracking