Diari Més

Successos

El món casteller diu l'últim adéu a Jordi Calatayud avui al Tanatori

Els Mossos confirmen que els fets succeïts al local dels Xiquets del Serrallo van ser accidentals

Estructura metàl·lica que va caure sobre dels castellers.

El món casteller diu l'últim adéu a Jordi Calatayud avui al TanatoriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les despulles del casteller de Gavà mort accidentalment dissabte al local dels Xiquets del Serrallo ja són al tanatori de Gavà, des d’ahir a la tarda, després de practicar-li l’autòpsia al tanatori de Tarragona. La Sala del Tanatori de Castelldefels-Gavà s’obrirà a les deu del matí i, a dos quarts de cinc de la tarda, se celebrarà la cerimonia per l’últim adéu al casteller, també al tanatori. Molts castellers dels Xiquets del Serrallo han confirmat que es desplaçaran fins al municipi del Baix Llobregat per acomiadar-se de Jordi Calatayud Sanchis. Durant tot el dia d’ahir, el món casteller en general va mostrar el seu suport a les dues entitats a través de les xarxes socials.

Pel que fa als dos ferits, presidents de les dues colles, es troben fora de perill. Lluís Montfort, president dels Xiquets del Serrallo, va rebre l’alta el mateix dissabte. El seu homòleg als Castellers de Gavà, Carles Artola, encara es troba en observació a l’hospital Joan XXIII.

Els fets van passar dissabte al matí, al voltant de dos quarts de dotze, al Tinglado número 4, local provisional dels Xiquets del Serrallo. El fatal accident va tenir lloc quan, membres de les dues colles, estaven desmuntant l’estructura metàl·lica d’assaig que suportava una xarxa protectora. Aquesta va caure i va impactar sobre els castellers. L’impacte va causar la mort de Jordi Calatayud i va ferir als presidents de les dues entitats. En un principi, els castellers de Gavà acudien a Tarragona per desmuntar l’estructura metàl·lica, que pesava aproximadament dues tones. La volien comprar, ja que en el nou local d’assaig dels del Serrallo no hi tenia cabuda. Estava previst que avui se l’emportessin cap al municipi del Baix Llobregat.

Els Xiquets del Serrallo es traslladaven aquesta setmana cap al nou local, situat a 25 metres del lloc dels fets. Després d’aquest tràgic accident, el president de l’entitat, Lluís Montfort, assegura que «això marcarà la colla, però hem de mirar cap endavant. Tal com estava previst, dimarts continuarem amb el trasllat».

Tarragona i Gavà van voler recordar ahir a Jordi Calatayud en diversos actes. A Gavà, ciutat on residia la víctima i on havia estat regidor per ERC, es va guardar un minut de silenci en el marc de la festa dels Tres Tombs. A Tarragona es va fer el mateix durant l’acte per commemorar el Dia d’Andalusia.

tracking