Diari Més

Societat

Uns piquets demanen la documentació a una noia per accedir a la URV durant la vaga

La jove, estudiant i alhora treballadora al centre, ha hagut de demanar a companys de feina que l'ajudessin a entrar

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-Ranking

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-RankingAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de piquets universitaris que es trobaven al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili el matí d'aquest dijous, coincidint amb la vaga d'estudiants, han impedit l'accés a l'interior de la Universitat a una noia que, a més de ser estudiant de Màster al centre, també hi treballa. Aquest dijous a primera hora del matí havia d'anar a a la feina, i els piquets li han barrat el pas des del primer moment. Ella els ha explicat que anava a treballar, i llavors li demanat el carnet per comprovar si formava part de la comunitat educativa o de la treballadora de la Universitat (al PAS i al PDI -Personal Docent i Investigador no els aturaven i els deixaven accedir lliurement al Campus). La jove no ha volgut identificar-se, ja que segons assegura, «no he d’acreditar-me davant de ningú per accedir al Campus».

Presenciant els fets, segons assegura, «hi havia un guarda de seguretat, que no ha fet res davant la situació». Posteriorment s'ha dirigit cap a l'entrada principal del Campus -els fets han tingut lloc a l'accés de darrere-. Un cop allà, ha trucat els seus companys de feina, i dos membres del PAS l'han anat a buscar. Finalment, ha pogut accedir a l'interior del Campus. En aquell moment, explica que els piquets que li havien impedit l'entrada anteriorment es trobaven a la porta principal, i que en aquesta segona ocasió no han oposat cap tipus de resistència a la seva entrada.

La jove es mostra molt contrària a l'escena que ha presenciat aquest matí. «M'he sentit desprotegida i violentada», assegura. Tot i que està a favor de la vaga, declara que els piquets «han d'informar els alumnes, però mai es poden utilitzar aquestes formes».

tracking