Diari Més

La Part Alta mostra a la Guàrdia Urbana el vandalisme

Els veïns han ensenyat al cos policial els danys causats a alguns habitatges

Els danys de la Part Alta de Tarragona

Els danys de la Part Alta de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que dimarts la futura propietària d’una casa de la Part Alta es trobés que l’immoble que estava a punt de comprar estava sent ocupat i posés fi a la situació, els veïns d’aquesta zona de Tarragona segueixen denunciant actes vandàlics i incívics a molts habitatges i parts de la zona. Tant és així, que aquest dimecres es va realitzar una trobada amb Fèlix Miguel Soto, cap de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, per tal de realitzar una visita pel barri per exposar i denunciar els fets, i mostrar, en primera persona, quines són les problemàtiques.

Segons explica el portaveu de l’Associació de Veïns de la Catedral, Lucas Balbino, moltes de les cases es troben en un estat de degradació extrem, i no són segures. A més, grups de joves destrossen panys, portes, «i tot el que troben». Aquesta situació crea inseguretat entre els veïns, per això demanen que algú, «sigui qui sigui, posi les cartes sobre la taula per minimitzar i controlar la situació». Balbino diu conèixer, almenys de vista, alguns dels joves recurrents que causen els desperfectes. «La problemàtica va iniciar-se fa mig any, aproximadament», assegura. Els veïns ja han realitzat diverses denúncies, i la Guàrdia Urbana, segons afirma Balbino, seguirà el protocol i farà les gestions oportunes.

Per altra banda, el portaveu de l’Associació de Veïns també explica que, recentment, van robar en una botiga de la zona, i que a la nit és molt habitual veure els grups de jove «fent maleses».

Per altra banda, la degradació del barri és un tema que preocupa molt els veïns. Algunes d’aquestes cases estan ocupades, i des de l’Associació es demana un control per tenir coneixement de qui hi ha en aquests habitatges «per si algun dia cauen». I és que la insalubritat dels domicilis és molt alta, i és perillós viure-hi. «No critiquem els ocupes, ens preocupem per com viuen», assegura Balbino. Aquest tema el debatran aquest dijous l’Associació en una reunió que mantindran amb el diputat socialista per Tarragona, Carles Castillo.

tracking