Diari Més

Oppida es manifesta per reivindicar la recuperació de la Tacabalera

La plataforma prepara actes per ‘celebrar’ els deu anys del tancament de l’equipament

Oppida vol mostrar a la ciutadania «els continguts que som capaços de generar a l'M6».

Oppida es manidesta per reivindicar la recuperació de la TacabaleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Oppida, que lluita per instal·lar un centre cultural autogestionat al magatzem número 6 de la Tabacalera (M6), ha preparat un seguit d’actes commemoratius «per celebrar o reivindicar» els 10 anys del tancament de l’equipament. «L’objectiu és mostrar a la ciutadania els continguts que podem generar a la Tabacalera. És un petit tast de què pot ser en un futur el centre autogestionat. També servirà per conèixer les iniciatives que des d’Oppida es porten a terme», explicava Gemma Vendrell, membre de la plataforma Oppida.

El primer acte tindrà lloc divendres 3 de març, amb l’Enterrament de la Cultura, una espècie de performance protagonitzada per Tornavís Teatre. El recorregut, que començarà a la plaça Imperial Tarraco, arribarà fins a la Tabacalera. «Quan s’arribi a l’M6 es plantaran les creus i s’enterrarà el taüt de la cultura», expliquen des de l’entitat. El dissabte 11 de març se celebraran tallers de hip-hop, de grafiti, d’skate i de ball funky. A més, es realitzaran pancartes reivindicatives.

Un altre dels actes que s’espera amb molta afluència és el debat que es portarà a terme el dissabte 18 de març, on es parlarà sobre el model d’espai públic de Tarragona. L’acte comptarà amb la participació d’experts en urbanisme i en antropologia. La jornada finalitzarà amb una paella popular. Finalment, com a acte central de la commemoració, se celebrarà una manifestació ciutadana, que tindrà lloc dissabte 25 de febrer. Amb l’eslògan 10 anys tancada. Recuperem la Tabacalera, la manifestació sortirà des del Banc d’Espanya i recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar a la Tabacalera. Aquesta concentració compta amb el suport de 37 entitats culturals, socials i artístiques de la ciutat, que formen la plataforma Oppida. «Farem del març un mes molt important per Tarragona», assegura Gemma Vendrell.

Oppida neix per reclamar la necessitat d’espai que tenen moltes entitats per a desenvolupar les seves activitats i també denuncia l’abandonament de molts equipaments de la ciutat. L’objectiu de la plataforma és aconseguir fer-se amb el magatzem número 6 de la Tabacalera per poder utilitzar-lo com a centre artístic i cultural, sempre des de l’autogestió. L’entitat té com a referents la Can Batlló de Barcelona, entre altres.

Des de fa uns mesos, l’entitat mantenia contacte amb l’Ajuntament, però en el moment en què van demanar el compromís per escrit als regidors, les negociacions van cessar. «No volem cap més espai, el nostre projecte no té sentit si no el portem a terme al M6», asseguren.

tracking