Diari Més

Milers de peces de roba i sabates s'apilen en un abocador al camí del Llorito

Una persona que passejava per aquest entorn de Terres Cavades ho ha denunciat al servei de l’EPP de l’Ajuntament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la roba i sabates que s’acumulen en un abocador localitzat al Camí del Llorito es podria obrir una botiga al centre de Tarragona o demanar llicència per muntar un parell de paradetes del mercadet. La gran quantitat de tèxtil amuntonada en dos espais que disten només uns metres va sorprendre el dissabte una persona que passejava per la zona i que va informar de la troballa a l’EPP de l’Ajuntament. Fa tot just un any, a una curta distància, però en el mateix entorn de Terres Cavades, l’Ajuntament va procedir a la neteja d’un abocador i per tal d’evitar que proliferés un de nou va tancar els accessos col·locant blocs de pedra. La mesura va sortir els efectes esperats, però no ha evitat que desaprensius trobessin un nou espai, molt pròxim, on deixar tot tipus de deixalles, i, de manera sorprenent, roba per donar i vendre.

Entre les restes, es troben des de peluixos a bosses de mà, un aparell de televisió, el que queda d’una nevera o cintes de vídeo de Robinson Crusoe. Del munt de deixalles, criden especialment l’atenció sis bosses intactes, per obrir, que contenen un centenar de guants de làtex cadascuna. Una de les bosses es troba al costat d’un barret mexicà i d’estris de cuina, tot barrejat.

El que més sobresurt és l’aglomeració de peces de vestir. Una bata de col·legi d’un infant en molt bon estat, texans, caçadores, desuadores, camises o roba interior formen part del cúmul de roba que algú ha deixat a l’aire lliure en lloc de dipositar-la en un lloc adequat per procedir al seu reciclatge. Al costat de la roba, a l’abocador clandestí s’aboquen també molts parells de sabates, algunes en un estat relativament bo de conservació. Causa sorpresa el fet que tots, amb algunes excepcions que es poden comptar amb els dits d’una mà, no tenen els cordons.

El terme municipal n’és ple d’abocadors il·legals. Es poden trobar des dels localitzats a la llera del riu Francolí, fins als que creixent al costat dels camins de l’entorn de la pedrera del Mèdol. En aquest abocador del Camí del Llorito, sobta que un elevat percentatge dels residus estigui format per roba i sabates. Qui els ha deixat? És la pregunta que es va fer el dissabte la persona que va topar amb les piles de tèxtil. Seria bo trobar la resposta responsable, com a resultat d’una investigació. D’altra banda, si el terreny pertany a un particular, l’Ajuntament hauria de demanar el propietari la neteja de l’abocador o, en cas de resposta negativa,fer-ho de manera subsidiària.

Abocador al camí del Llorito

Abocador al camí del LloritoCristina Aguilar

tracking