Diari Més

Societat

Alumnes de l'IES Vidal i Barraquer creen material didàctic pel Museu Casteller a Valls

Entre els prototips hi ha un joc de memòria per aparellar les colles amb els seus colors i escuts, entre d'altres

El material ha estat desenvolupat per un grup de 15 alumnes de

Alumnes de l'IES Vidal i Barraquer creen material didàctic pel Museu Casteller a VallsAjuntament de Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Vidal i Barraquer, de Tarragona, han desenvolupat una proposta de materials pedagògics i activitats didàctiques pel futur Museu Casteller de Catalunya, que es construeix a Valls. En la iniciativa hi han participat un total de 15 alumnes en el marc del Mòdul Professional 14 del Projecte, dins d’aquest curs 2016-2017.

Els prototips han estat presentats al quilòmetre zero del món casteller i lliurats al Consorci del Museu, integrat per la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Els alumnes van realitzar una primera etapa de diagnòstic, en la qual es van detectar les necessitats i es va obtenir la informació i documentació necessària. A partir d’aquí el grup va plantejar diverses propostes de material didàctic, de les quals se’n van seleccionar 12. D’aquesta manera s’han creat diferents materials com un seguit d’activitats on line mitjançant la plataforma educaplay per al coneixement del món casteller; un joc gegant que permet avançar caselles responent a reptes fins coronar el castell; un joc de cartes per descobrir el vocabulari casteller o un joc de memòria per aparellar les colles amb els seus colors i escuts.

L’espai educatiu serà una de les àrees del Museu Casteller de Catalunya i està ubicat a la planta entresòl del nou edifici número 5 de la plaça del Blat. En cas que els prototips dels materials elaborats per l’IES Vidal i Barraquer siguin emprats pels futurs gestors de l’equipament cultural s’hi farà constar la seva autoria.

tracking