Diari Més

Tradició

Tarragona comptarà enguany amb una parella de Gegants Egipcis

Es tracta de l’emperador Ramsés II i la seva esposa Nefertari, que veuran la llum a l’agost

Aaron Sentís, l'ideòleg del projecte, a la Botigueta de la Festa, on es construeixen els elements.

Tarragona comptarà enguany amb una parella de Gegants EgipcisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona comptarà, a partir d’enguany, amb una nova parella de gegants. Ramsés II i Nefertari seran els nous Gegants Egipcis del Passeig Torroja, que ja té una altra parella, el Magí i la Tecla. A hores d’ara, els gegants nous estan en procés de construcció en un taller del carrer la Nau de Tarragona. Alguns dels detalls que encara falten són les joies i la roba. Segons Aaron Sentís, ideòleg de la nova parella, els Gegants Egipcis veuran la llum durant la Trobada Gegantera que tindrà lloc per Sant Magí, al mes d’agost.

El projecte va començar l’any 2013, quan l’Aaron Sentís i el seu pare, –geganters molt reconeguts a la ciutat–, van decidir idear una nova parella de gegants mai vistos a Tarragona. «A Catalunya tampoc s’han vist gaires gegants egipcis. Ens agradava la idea d’innovar», assegura Sentís. Ramsés II, que va ser un emperador egipci, fa 3,90 metres i pesa 100 quilos. Per la seva banda, Nefertari, la seva esposa, mesura 3,65 metres i pesa 65 quilos. El material utilitzat per construir-los ha estat el cartró pedra. Ell va vestit de guerrer i ella de faraona. El color encara no està decidit, segons explica Sentís. El que sí que té clar l’equip del jove geganter és que l’estètica de la parella d’egipcis està basada en la pel·lícula Exodus. «A partir d’aquí, vam començar a treballar i a fusionar les nostres idees», assegura Sentís.

L’autor de les joies serà Adrià Malet i l’empresa encarregada de confeccionar el vestuari serà El Barato de Reus. Els esbossos de la parella de gegants els van fer entre l’Aaron Sentís i el seu pare. La Botigueta de la Festa, amb Ferran Rei al capdavant, s’encarrega dels últims detalls. Un dels elements característics dels nous Gegants Egipcis seran els anells de matrimoni que presumiran als dits. «Els anells portaran serigrafiats la roda de carro del poble gitano. Aquest serà un dels trets distintius, perquè tothom sàpiga que la comunitat gitana de Tarragona són els encarregats de portar aquests Gegants Egipcis», explica Sentís, qui afegeix que «la intenció de crear aquesta nova parella és fer més gran l’entitat gegantera del Passeig Torroja». La família de l’Aaron és molt coneguda en el món dels gegants a la ciutat de Tarragona. Ell, des de ben petit, gaudeix d’aquesta afició i, ara, hi destina una gran part del seu temps lliure. Els nous Gegants Egipcis veuran la llum al mes d’agost, per Sant Magí, i esdevindran protagonistes durant la tradicional Arrencada de Gegants que se celebra per Santa Tecla.

tracking