Diari Més

La Comunitat de Regants denuncia un abocador al costat del Francolí

El col·lectiu lamenta que l’Ajuntament «no faci cas de les nostres demandes per netejer-lo»

L'abocador, ple de deixalles i mobles, es troba a tocar d'un canal de rec.

La Comunitat de Regants denuncia un abocador al costat del FrancolíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Regants de les Hortes de Tarragona va posar ahir de manifest el seu enuig per la presència d’un abocador de grans dimensions al costat de la llera del riu Francolí i que no ha estat retirat, tot i haver-ne denunciat el fet davant la Guàrdia Urbana, la Brigada Municipal i l’aplicació per a mòbil de l’Ajuntament EPP, va informat un membre de la junta. L’abocador, format gairebé al complet per mobles, es troba entre el Pont de Santa Tecla i el viaducte de l’A-7, molt a prop de l’antiga carretera de Constantí.

La junta de la comunitat de regants va explicar a Diari Més que «fa un mes vam informar a diversos departaments de l’Ajuntament de l’existència de l’abocador, però no hem obtingut cap resposta i a cada dia que passa hi ha més porqueria». En aquest espai de l’Horta Gran de Tarragona és freqüent l’aparició d’abocadors amb materials de tot tipus, habitualment runa i restes d’obres en habitatges com ara lavabos, però a la comunitat de regants li sobta l’aparició d’aquest format bàssicament per mobles.

El membre de la junta de la Comunitat de Regants de les Hortes de Tarragona va comentar que «venen furgonetes a descarregar i sospitem quina és l’empresa que fa els abocadors». «A més –va afegir–, només deixen allò que no els interessa perquè hi ha ferralla». Els regants estan en condicions d’identificar els autors del abocaments.

El membre de la junta, que parla en nom d’aquesta, va subratllar que «fa cosa d’un any i mig vam tenir una entrevista amb la regidora de Neteja Pública, Ivana Martínez, però no hem obtingut cap tipus de resposta». «L’Ajuntament planta arbres al costat del riu, però no retira abocadors com aquest que es troben a cinquanta metres del Francolí», va esgrimir. Per altra banda, la Comunitat de Regants de les Hortes de Tarragona va denunciar que «hi ha gent que posa tanques en els seus horts i perjudiquen el rec».

En aquest entorn del tram final del riu Francolí «hi ha molts abocadors en ambdós marges i, de tant en tant, l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) fa neteja, la Guàrdia Urbana en coneix molts i algun dia es produirà un incendi, ja que molta gent hi passa caminant». En aquest context, va dir que «moltes hortes es troben en desús, abandonades, i quan algú llença runa perjudica a tothom, als que paguem el rebut de l’aigua a i la gent que hi passeja caminant o en bicicleta».

tracking