Diari Més

Transport Públic

L'EMT instal·la bancs i marquesines a les parades amb queixes d'usuaris

Els viatgers de Ponent que agafen el bus a Parc Central ja no hauran d’esperar a sota dels pins

L'EMT preveu que la instal·lació de les noves marquesines quedi enllestida aquest mes de març.

L'EMT instal·la bancs i marquesines a les parades amb queixes d'usuarisJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’EMT de Tarragona ha iniciat aquest febrer les tasques d’instal·lació de quatre noves marquesines de bus. Dues d’aquestes estructures se situaran a la parada de Parc Central de l’avinguda de Roma en direcció als barris de Ponent, just a sobre del pont de Vidal i Barraquer. Es tractava d’un equipament llargament reivindicat pels usuaris habituals, ja que a l’estiu, quan la calor és intensa, molts es veien obligats a buscar l’ombra als pins situats a la illeta que separa els carrils centrals dels laterals d’aquesta via. Un risc per a la seguretat dels ciutadans que l’EMT per fi resoldrà. «No només és la calor, quan plou, molts ens hem de posar a sota dels edificis que hi ha aquí a prop i venir corrents a la parada quan veiem que s’acosta el bus», explicava ahir Josep Maria Llançà, usuari de les línies 3 i 34.

S’instal·len dues marquesines precisament per l’elevat flux de viatgers que té: en una jornada laboral passen 218 busos de sis línies diferents. De moment, ja s’han fet els fonaments i ben aviat s’hi col·locaran les estructures. «Crec que és una cosa que ja fa molt que haurien d’haver instal·lat. Per aquí passa molta gent», apuntava Vanesa Pérez, usuària de la línia 6. Val a dir que l’anterior gerència de l’EMT ja havia explicat a aquest diari que a l’estar la parada situada a sobre d’un pont, l’actuació era més complexa de l’habitual.

A banda d’aquesta marquesina en sentit Ponent, els usuaris de Sant Pere i Sant Pau i del centre de la ciutat que agafen el bus des de Parc Central a la parada de l’altra banda, també estan d’enhorabona. Allà s’hi situarà igualment una nova marquesina, tot i que en aquest cas encara no han començat les obres de fonamentació. La previsió de l’Empresa Municipal de Transports és que, durant el mes de març, quedin enllestides totes dues actuacions. I pel que fa a la quarta marquesina projectada, aquesta ja s’ha col·locat i està plenament operativa a la parada Pallaresos de Sant Salvador, per on passen els busos de les línies 5 i 85 en direcció cap al centre de la ciutat.

A Doctor Mallafré ja hi ha banc

Una altra de les reivindicacions que l’EMT ha resolt aquest mes era la dels usuaris de la parada Doctor Mallafré 7, situada a la vorera d’enfront de l’hospital Joan XXIII, i que fins ara no disposava de cap mena de suport per a seure mentre s’esperava el bus, tot i tractar-se d’un punt especialment freqüentat per persones d’avançada edat: en aquesta parada pujen els familiars i pacients de Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i el Serrallo. Ara l’EMT hi ha situat un banc de fusta, que si bé no els protegirà de la climatologia adversa, sí que els permetrà reposar les cames. L’altra parada on també es col·locarà aviat un banc és a Muntanyeta de l’Oliva, de la línia 6, vora la carretera que conecta la part alta de Sant Pere i Sant Pau i el centre de la ciutat.

tracking