Diari Més

Urbanisme

Els barris de Ponent es mostren contraris a la creació del barri d'Ikea

La Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona assegura que «primer s’hauria d’edificar en zones ja urbanitzades»

Punt on està previst construir la botiga Ikea i el nou barri, situat entre Campclar i Bonavista.

Els barris de Ponent es mostren contraris a la creació del barri d'IkeaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dinamitzar i donar vida als barris de Ponent és un dels objectius que té l’Ajuntament de Tarragona a l’hora de posar fil a l’agulla amb la urbanització del barri que ha d’acollir Ikea, situat al costat de la carretera T-11, entre Campclar i Bonavista. Però les associacions de veïns dels barris de Ponent no pensen igual. Segons el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Toni Peco, «no creiem que sigui el moment de construir nous barris. A Ponent no hi ha tanta demanda i les nostres zones no estan saturades. Per tant, volem que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ens expliqui perquè s’ha de crear un nou barri».

Amb aquesta petició, la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona emplaça a l’alcalde amb la intenció de conèixer el Pla Parcial 10 i el projecte del nou barri, ja que «nosaltres no tenim informació de les característiques s’aquest barri», assegura el president de FAVT, Toni Peco. De moment, el pròxim 6 de març, l’entitat veïnal es reunirà per elaborar una espècia de full de ruta sobre com treballar i defensar els interessos dels barris de Ponent. Peco assegura que «tenim clar que no ens agrada el model d’urbanisme de la nostra ciutat. Hi ha pisos i solar buits per la zona. Seria més convenient, des del nostre punt de vista, construir edificis en zones que ja estan urbanitzades».

Segons el president de la FAVT, «tots sabem què passa amb aquest tipus d’urbanitzacions. Tenim l’experiència del Pla Parcial 9, situat al darrere de Les Gavarres. Es va començar a urbanitzar la zona, però la crisi va fer aturar les obres. Allò s’ha convertit en abocadors il·legals, en un espai per fer carreres de cotxes i en un cau de brutícia, ple de plagues. A més, de seguida, van robar el cablejat i les tapes de les clavegueres», explica Peco, qui afegeix que «aquestes circumstàncies han portat perill i la manca de seguretat als nostres barris». La FAVT assegura que no vol ampliar urbanitzacions, fins que no s’omplin les actuals. «Encara tenim ciutat per cosir, abans de crear barris nous sense cap sentit», assegura Toni Peco.

Per l’entitat veïnal no és important el nombre de plantes que tindran els pisos del nou barri o quins equipaments hi haurà. «El més important, actualment, és qüestionar el model urbanístic», assegura Peco, qui afegeix que «aquest barri no unirà Campclar amb Bonavista, ja que entre els dos punts hi ha un descampat ple de línies de molt alta tensió i l’Ajuntament no té previst prescindir-hi». Finalment, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona posa en dubte que els afectats pel Pla Parcial 10, conegut com el d’Ikea, puguin assumir les quotes que l’Ajuntament demana per fer front a les despeses d’urbanització i construcció.

En la mateixa línia, Miguel Ángel Cruz, president de l’Associació de Veïns de la Floresta, assegura que «hi ha molts pisos buits, tant a la Floresta com als altres barris de Ponent. No és necessari crear-ne més. Per altra banda, Cruz explica que es mostra satisfet amb l’arribada d’Ikea, «ja que significarà la creació de llocs de treball». A diferència de la gran majoria de barris de Ponent, Loli Gutiérrez, presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, assegura que «aquesta és una oportunitat per millorar els accessos de l’autovia de Reus». La polèmica entre l’Ajuntament de Tarragona i els barris de Ponent està servida.

tracking