Diari Més

Religió

El Loreto recorda el primer Rogacionista que va venir a Tarragona

Demà fa una missa en record d’Ernesto Butano

Ernesto Butano i Carmelo Capizzi, en una imatge retrospectiva.

El Loreto recorda el primer Rogacionista que va venir a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Santuari de Loreto oferirà demà, dimarts, a les 7 hores de la tarda, una missa en record del pare Ernesto Butano, el primer Rogacionista que va venir a Tarragona i que va morir el passat 28 de gener a Messina. Nascut a Sant Teodoro, a la província italiana de Messina, el 7 de novembre de 1932, va ingressar al seminari menor Crist Rei dels Rogacionistes el 1946 i va ser ordenat el 1959. Deu anys més tard, l’any 1969, els pares Rogacionistes el van destinar a Tarragona.

Els seus primers passos a la ciutat es van dirigir a «tramitar el contracte dels Rogacionistes amb l’Arquebisbat i iniciar la construcció del Centre d’Espiritualitat, la residència, que va ser inaugurat i beneït en 1973», recorda el pare Carmelo Capizzi. Butano va coincidir amb el bisbe Josep Pont i Gol, «qui ens va preguntar que, amb el Santuari inaugurat, quins eren els nostres plans, i Ernesto li va dir que si ell era el bisbe, ens orientés». Pont i Gol «ens va animar a que anéssim als col·legis».

La marxa Butano de Tarragona el 1978 per obrir una nova obra de la Congregació en Campana (Argentina), va ser coberta pel pare Mario Buonanno. «Ernesto va embarcar a molta gent en el projecte», ha dit Buonanno. Capizzi ha comentat que «pensava que poques persones a Tarragona s’enrecordaven d’ell, qui va estar per última vegada a la ciutat al juny del 2014 amb motiu del cinquanta aniversari del Santuari de Loreto, però amb la seva mort he comprovat que no és així, que molta gent l’apreciava».

tracking