Diari Més

Successos

Detenen cinc narcos colombians a Tarragona que produïen cocaïna en una nau de Reus

S'han intervingut 12,5 quilos de cocaïna, un vehicle i 1.335 euros

L'organització tenia un pis llogat a Tarragona.

Detenen cinc narcos a Tarragona que produïen cocaïna en una nau de ReusPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb la Policia de Colòmbia han detingut cinc narcotraficants colombians a Tarragona que produïen cocaïna en un laboratori establert en una nau industrial de Reus. Els cossos policials han intervingut 12,5 quilograms de cocaïna, diversos productes químics, material de laboratori destinat a la extracció de la droga, un vehicle i 1.335 euros.

La detenció s’ha produït gràcies a les investigacions iniciades arran d’una operació que es va dur a terme a mitjans del 2016 a Colòmbia, la qual es va saldar amb 15 detinguts i el desmantellament de un laboratori de processament de cocaïna. Els agents espanyols van saber que alguns membres de l’organització podrien trobar-se a Espanya establint una instal·lació semblant, per la qual cosa es va iniciar una investigació.

Els agents van comprovar que l’organització va enviar a Espanya a un dels seus líders i expert en processament i extracció de cocaïna, al qual es domina «cuiner». L’home va intentar entrar al país a mitjans de l’any passat, però va ser rebutjat a l’Aeroport d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas per no complir amb els requisits legals. El mes de setembre l’individu va aconseguir els dits requisits i va aconseguir entrar a Espanya a l’octubre. L’home va ser rebut per un altre membre de l’Organització, que el va traslladar a la casa que la xarxa tenia llogada a Tarragona.

Els investigadors van localitzar un laboratori en una nau a les afores de Reus on produïen la cocaïna, la qual comptava amb altes mesures de seguretat per evitar l’acció policial. Finalment els agents van entrar i registrar el laboratori, on van trobar cocaïna en diferent grau de processament, alguna amagada en abonament o terra. Concretament es van intervenir 12,5 quilos de cocaïna distribuïts en cubells de plàstic i recipients, material de laboratori, un vehicle i 1.335 euros.

tracking