Diari Més

El Joan XXIII té una dona 21 hores a la «sala de les corretges sense necessitat»

No hi havia personal suficient pel trasllat a planta després que nasqués el nadó

Tamara Fernández i el nadó.

El Joan XXIII té una dona 21 hores a la «sala de les corretges» sense necessitatDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una usuària de l'hospital Joan XXIII de Tarragona denuncia que la seva filla, Tamara Fernández, ha estat 21 hores a la comunament coneguda com a sala de les corretges de l'hospital «sense necessitat», fins i tot després d'haver donat a llum el seu fill. Fernández va ingressar al centre dijous 23 de febrer al voltant de les 4 de la tarda, i ja va entrar directament a aquesta sala, on les ingressades passen les contraccions d'abans del part. No va ser fins a les 1.15 hores de la matinada que la jove va donar a llum. Des de llavors, va estar en aquesta sala «sense necessitat», segons denuncia la seva mare, Susanna Infantes. El personal mèdic assegurava als familiars que no hi havia habitacions disponibles. La mare va decidir pujar a planta per veure-ho amb els seus propis ulls, i en va veure bastantes de buides. Però finalment l'equip del centre va informar que no hi havia personal suficient per realitzar el trasllat.

La família va estar reclamant el trasllat durant la nit i el matí d'aquest divendres. A més, a la «sala de les corretges» no es permet la visita de familiars, de manera que Infantes ha hagut de «demanar una vegada i una altra que em deixessin veure la meva filla i el meu nét». «Finalment hi han accedit, però després de moltes negatives», assegura. Aproximadament a les 9.30 hores del matí, Infantes ha posat una reclamació al centre per tal de denunciar la situació: «La sala no té la comoditat d'una habitació, ha estat en males condicions i ara està molt esgotada perquè no ha pogut descansar gens». Però tot i això, el trasllat encara ha tardat diverses hores en realitzar-se. Finalment, el personal de l'hospital ha traslladat a Tamara Fernández a planta a les dues de la tarda, després de gairebé un dia sencer de l'entrada de la jove a l'hospital, i després de més de 12 hores del part.

Un cop a habitació, el tracte ha estat l'habitual. Segons expliquen, el metge i la infermera han passat a comprovar l'estat del nadó. Tot i això, ni Fernández ni la família han rebut resposta de cap tipus després de les 21 hores que la jove ha passat a l'habitació de les corretges.

tracking