Diari Més

Societat

RecerCaixa selecciona dos projectes d'investigadors de la URV

El programa lliura 18 nous per dur a terme projectes d’excel·lència en l’àmbit de les ciències socials i de la salut, als quals es destinarà un total d’1,6 milions d’euros.

Foto de família dels investigadors seleccionats en la present edició del RecerCaixa.

RecerCaixa seleccions dos projectes d'investigadors de la URVLa Caixa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques han lliurat aquest dijous els 18 nous ajuts de la convocatòria del 2016 del programa RecerCaixa. El programa té com a objectiu impulsar i fomentar la recerca d’excel·lència a Catalunya, incrementar el progrés social i econòmic, i millorar el benestar de les persones.

La dotació total que han rebut els nous projectes ha estat d’1,6 milions d’euros. Amb aquesta nova edició, i sumant-hi totes les convocatòries anteriors, des del 2010 fins al 2016, el programa RecerCaixa ha impulsat 157 projectes de 32 universitats i centres de recerca de tot Catalunya, als quals s’han destinat, en conjunt, 11,5 milions d’euros.

En aquesta 7a edició del RecerCaixa s’han seleccionat dos projectes d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. Un és Les Competències lingüístiques en l’era digital: la millora de la productivitat i l’ocupabilitat laboral, liderat per Antoni Vidal Suñé. Un altre és La gestió col·laborativa de la medicació: un projecte de recerca i acció participativa en salut mental, liderat per Ángel Martínez.

A aquesta setena convocatòria del programa, s’hi han presentat un total de 205 projectes de 47 institucions diferents, dels quals el 27 % són recerques de l’àmbit de les humanitats i la cultura; el 23 %, de les polítiques públiques; el 17 %, de l’educació, i el 33 % restant, de la inclusió social. Els 18 projectes seleccionats estan liderats per investigadors de 10 centres de recerca i universitats de Catalunya. D’aquests, n’hi ha 6 que pertanyen a l’àmbit de les polítiques públiques, 3 al de les humanitats i la cultura, 6 al de la inclusió social i 3 al de l’educació.

El programa RecerCaixa de l’Obra Social ”la Caixa” vol impulsar la posició capdavantera de Catalunya en el camp de la recerca d’excel·lència. Parteix de la idea que la investigació és un element estratègic per fomentar el progrés econòmic, transformar la realitat i aportar millores que contribueixin a incrementar el benestar social.

tracking