Diari Més

Carnaval

El Rei i la Concubina entren a la ciutat i transporten als tarragonins cap al futur

L’ajornament dels Jocs Mediterranis i la finalització de les obres del Mercat, temes centrals en el pregó del Carnaval que es va portar a terme dimecres

L'ajornament dels Jocs Mediterranis i l'obertura del Mercat Central van ser els temes centrals del sermó del 36è Rei i de la 23a Concubina.

El Rei i la Concubina entren a la ciutat i descobreixen els secrets del futurCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Color, llum, música, ball i disbauxa. Tot això deixa entreveure que la ciutat de Tarragona es troba immersa en l’època més festiva de l’any: el Carnaval. Ahir va tenir lloc un dels actes que dóna el tret de sortida a uns dies plens de gresca i bogeria. L’Entrada del Rei Carnestoltes i la Concubina va estar marcada per la disfressa d’ambdós. Va sorprendre la temàtica de futurisme, amb el platejat i el blau com a colors estrelles. Els reis amb els seus sèquits van sortir des dels Despullats, direcció al Palau Reial, al Teatre Tarragona per oferir als tarragonins un ball de gala que va deixar amb la boca oberta a tots els presents. Una de les novetats destacades d’enguany va ser la participació dels Diables Voramar, que va acompanyar als reis fins a la plaça de la Font.

Un cop allà, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va entregar la vara de comandament al Rei i a la Concubina. Tot seguit, va arribar el moment més esperat de la tarda: el sermó. «Benvinguts al Carnaval dels Jocs Mediterranis 2017», deia el Rei, donant inici a la sàtira. Els oradors van fer referència als tretze milions d’euros que es necessiten per portar a terme els Jocs i van celebrar l’obertura del Mercat Central. Aquests van ser els dos temes d’actualitat que van marcar el pregó de la festa. Una altra dels tocs d’humor va ser quan la Concubina va assegurar que l’Escola de Ball Nou Ritme –comparsa de la qual forma part el Rei– estava «endollada», perquè sempre guanya.

Aquest dijous tindrà lloc un dels actes més importants i multitudinaris del Carnaval tarragoní. La Tarraco Arena Plaça acollirà la Disfressa d’Or. Les comparses desfilaran una sola vegada i podran mostrar la feina feta durant tots aquests mesos. La regidora de Festes, Begoña Floria, va anunciar dimarts que les 3.000 entrades de l’acte estaven exhaurides.

Aquest dijous al matí serà el torn del Carnaval més gastronòmic, amb la coca de llardons que oferirà la Colla la Bóta a la Rambla Nova, davant de les Teresianes, i a l’interior del Mercat, l’Associació de Venedors del Mercat Central oferirà un tast de botifarra d’ou.

El Rei la Concubina van ballar des de la sortida del Palau Reial (Teatre Tarragona) fins a l'arribada a la plaça de la Font.

El Rei i la Concubina entren a la ciutat i descobreixen els secrets del futurCristina Aguilar

El sèquit va acompanyar els dos Reis, oferint també un espectacle de dansa.

El Rei i la Concubina entren a la ciutat i descobreixen els secrets del futurCristina Aguilar

tracking