Diari Més

El nou radar no soluciona la problemàtica a l'A-7 pel que fa a accessos i sortides

La longitud dels carrils situats en les proximitats del cementiri no compleixen amb la normativa, com ha informat l’Ajuntament a Foment

Els carrils d'accés i sortida de  l'A-7 a l'alçada del cementiri són excesivament curts.

El nou radar no soluciona la problemàtica a l'A-7 pel que fa a accessos i sortidesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrils d’entrada i de sortida de l’A-7 a l’alçada del campus de la URV compleixen les mesures reglamentàries?, o és lògic que una via ràpida amb vehicles contaminants passi molt a prop d’un centre sanitari, una universitat i una escola? Són algunes de les preguntes que, des de fa temps, planteja un ciutadà que no ha dubtat en remetre una carta al cap de la Unitat de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Tarragona, Alberto Moreno, per plantejar-li els seus dubtes i reclamacions. Aquesta problemàtica entronca amb la normativa vigent i també va ser abordada en el ple municipal celebrat el passat mes de novembre, mitjançant una moció presentada pel grup d’ERC i que va ser aprovada per unanimitat. L’acord va implicar remetre el seu contingut al Ministeri de Foment, instant-lo a realitzar un estudi i actuacions necessàries per adequar les incorporacions i sortides existents en el tram de l’A-7 comprés entre els punts quilomètrics 1.162 i 1.164 –cementiri i connexió amb la carretera de Valls–.

El contingut de la moció deixa clar que la màxima velocitat permesa en aquest tram –des de la sortida i l’accés a l’alçada del cementiri i la sortida cap a Sant Pere i Sant Pau i avinguda d’Andorra– és de 100 quilòmetres per hora, i per complir la normativa vigent «els carrils i falques d’incorporació a la via haurien de tenir un mínim de 125 metres, quan els carrils que actualment hi ha no superen els 70 metres». La intensitat mitjana de vehicles en aquest tram «és d’entre 46.905 i 57.058, segons dades de l’any 2015, la qual cosa suposa una alta densitat».

Per altra banda, la moció d’ERC també recollia que, per a aquest tram de l’A-7 i que, antigament, va ser la circumval·lació de Tarragona, «circulen vehicles pesats a alta velocitat, amb convivència amb vehicles lleugers que utilitzen les incorporacions amb molta freqüència per la connectivitat entre els barris de Tarragona, per la qual cosa es va demanar al Ministeri de Foment la realització d’un estudi i les actuacions necessàries».

Arguments coincidents

Els arguments expressats en la moció aprovada són coincidents amb els continguts a la carta que un ciutadà va remetre a Alberto Moreno i que aquest va respondre, «en la que feia referència a la instal·lació d’un radar per tram –en funcionament des de fa un parell de setmanes–». El ciutadà, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, assegura que la resposta del cap de la Unitat de la Demarcació de Carreteres de l’Estat «no respon a la meva proposta i en absolut modifica o millora els problemes que intenta resoldre». «El nou radar de tram –afegeix–, tot i que pot suposar una millor tecnològica, només ho és a efectes recaptatoris, ja que no modifica en res la situació existent, donat que els vehicles continuen circulant a velocitats elevades, els avançaments de camions segueixen produint-se i els accessos i sortides de l’autovia es mantenen fora de normativa, amb els corresponents riscos».

En opinió de l’autor de l’escrit, i com comenta en la carta de resposta que va remetre a Alberto Moreno, «la velocitat troncal s’hauria de reduir, probablement a 60 quilòmetres per hora, tenint en compte les dimensions dels carrils d’acceleració i desacceleració, o bé augmentar la longitud d’aquests». Aquest posicionament l’ha fet arribar, a títol de conversa, a la Fiscalia.

tracking