Diari Més

Societat

La caminada més solidària reuneix més de 800 alumnes a Tarragona

Els fons recaptats aniran destinats a la construcció d’aules escolars a Madagascar

Marxa de la Solidaritat de Mans Unides a Tarragona

Marxa de la Solidaritat de Mans Unides a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 800 alumnes de deu instituts i escoles de secundària de la ciutat han donat sentit, aquest dimecres, a la paraula solidaritat. Com sempre, el tret de sortida de la 23a edició de la Marxa de la Solidaritat de Mans Unides s'ha celebrat al Camp de Mart, amb una animació musical i amb la lectura del manifest per part de dos alumnes de cada centre. Igualtat, pau i justícia, entre altres, són els conceptes que s'han sentit més a un auditori ple de joves i de solidaritat.

La caminada, d’aproximadament quinze quilòmetres, ha sortit del Camp de Mart fins a l’escola Mare Nostrum i l’expedició s'ha aturat a Boscos per esmorzar. Després de recuperar forces, el Santuari del Loreto ha estat el destí, on s'ha dinat i s'ha portat a terme una petita festa amb música inclosa. L’última estació ha estat la plaça de la Font, on s'ha llegit l’últim manifest.

L’objectiu de la marxa és recaptar diners per poder fer front a un projecte solidari. Enguany es treballa per construir quatre aules per a alumnes de Batxillerat a Antananarivo, a Madagascar. El sistema per recaptar fonts és que cada alumne busca patrocinadors entre amics i familiars que donen una quantitat d’euros per cada quilòmetre que han caminat. És per això que, durant tot el recorregut, hi ha hagut una sèrie de punts de control que certifiquen que han fet tot l’itinerari. Una vegada finalitzada la Marxa, els alumnes entreguen els diners a les escoles i els centres ho donen a Mans Unides.

«L’objectiu de la Marxa de la Solidaritat és doble: per una banda recaptar els diners per portar a terme un projecte solidari i, per l’altra, fomentar el sentiment de solidaritat entre els joves de la nostra ciutat», explica Esther Freijanes, delegada de Mans Unides Tarragona. Aquesta entitat lluita contra la fam al món. Enguany, el seu eslògan és El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa. Mans Unides ha volgut agrair als joves la seva participació en la Marxa, ja que «treballen per persones que no veuen i això té molt de mèrit», ha assegurat la delegada, que ha afegit que aquesta edició ha estat dedicada a Carmen Gay, exdelegada de l’entitat que ha mort recentment.

Maria Arjona i Mar Vallet, de 14 anys i alumnes del Col·legi Mare de Déu del Carme, han coincidit en dir que «gràcies a aquest acte hem estat capaces de descobrir la magnitud de la paraula solidaritat».

tracking