Diari Més

Ensenyament

L'arquebisbe de Tarragona denuncia les escoles públiques on no es fa religió

Jaume Pujol apareix en un vídeo de la Federació de Cristians de Catalunya per demanar que la religió s'imparteixi a tots els centres

Un moment de les declaracions de Pujol al documental religiós.

L'arquebisbe de Tarragona denuncia les escoles públiques on no s'hi fa religióDocumental Oremus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Hem perdut l'oremus?' és el títol d'un documental impulsat per la Federació de Cristians de Catalunya que denuncia que la religió no s'imparteix a tots els col·legis públics catalans. En aquest vídeo hi apareix l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que posa en evidència la situació: «Hi ha centres que no ho volen, imposen la seva ideologia». «Si en una escola mai es parla de Déu, no és neutral, té una clara visió atea i agnòstica», sentencia Pujol. També afegeix que la Religió als centrs educatius és una oportunitat «fantàstica» per formar-se, i «després ningú obligarà el nen a viure la religió».

Segons els testimonis que presenta la peça audiovisual, els nens que no poden aprendre religió a l'escola tenen una «gran ignorància» pel que fa aquest tema. També s'afirma que aquest és un dret que tenen els pares, i que tots els centres l'haurien d'oferir. Segons s'esmenta,«alguns directors demanen un mínim d'alumnes que vulguin cursar aquesta assignatura, i d'altres aconsellen optar a escoles concertades o privades».

Per altra banda l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, relaciona l'educació «d'aquí» amb el coneixement de l'església catòlica per davant d'altres religions, com «les de l'extrem orient», segons posa d'exemple. Una altra de les idees que planteja el vídeo és queés difícil conèixer la cultura del territori «sense conèixer mínimament la resposta que proposa el cristianisme a les principals preguntes que es planteja tot ésser humà».

Pujol també es mostra contrari a l'assignatura de Cultura Religiosa en substitució de la religió: «No, no i no. Hi ha un dret dels pares. Els pares cristians també paguen els impostos, i volem que es compleixin les lleis». «Veuríem que, fent això, molta gent s'apuntaria a la doctrina moral catòlica», assegura Pujol. Conclou, aquest, que els pares també han de protestar per tal d'aconseguir que la religió s'imparteixi com assignatura a tots els centres públics on es requereixi.

El vídeo es pot veure a continuació:

tracking