Diari Més

Josep Fèlix Ballesteros, José Luis Martín i Josep Maria Prats: Alcalde i tinents d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona

«L'informe de la Budellera el vam pactar prèviament amb Urbanisme »

José Luis Martín (PP) explica que Elisa Vedrina, la nova incorporació al govern, s’encarregarà de les carteres que ocupava Marbel Negueruela

Josep Fèlix Ballesteros, Josep Maria Prats i José Luis Martín, al balcó del pati Jaume I.

«L'informe de la Budellera el vam pactar prèviament amb Urbanisme »Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Fèlix Ballesteros, José Luis Martín i Josep Maria Prats fan un balanç dels 384 dies del pacte de govern, que portava per nom Tarragona és futur. Parlen de temes de ciutat, com el Pla de la Budellera o els Jocs Mediterranis, i també de sensacions i de l’amistat que comparteixen. Diari Més ha estat testimoni.

—Quin és el gran projecte de ciutat que s’ha portat a terme gràcies al pacte de la Casa Canals?

—Josep Fèlix Ballesteros (JFB): Si només n’hi hagués un, seríem molt pobres. La ciutat en té molts: finalitzen les obres del Mercat Central, s’està executant el POUM, es promociona la marca de turisme esportiu i preparem els Jocs Mediterranis, entre altres.

—Aquest últim els ha fet patir una mica més.

—Josep Maria Prats (JMP): Sí, però gràcies al pacte, els Jocs seran una realitat. El més important és que es faran, no el quan.

—JFB: A més, la culpa de l’ajornament no va ser nostre, va ser de la incapacitat d’un govern en funcions. Però reconec que la decisió s’hauria pogut prendre abans.

—Ara estan segurs de l’execució dels Jocs?

—JFB: Sí. El secretari d’Estat per l’esport va dir que garantia la celebració i, aquesta frase, no s’havia dit mai.

—Si el jutge demostra la implicació de l’alcalde amb el cas Inipro, canviarà alguna cosa?

—José Luis Martín (JLM): Per la meva part es mantindrà tot igual. Quan vam signar el pacte, ja s’havia iniciat el procediment judicial.

—JMP: El pacte serà fins al 2019. Crec en l’honorabilitat tant de l’alcalde com de la portaveu del govern. El jutge que determini el que vulgui, per sobre de tot hi ha el projecte de ciutat.

—Si estiguessin a l’oposició, pensarien igual?

—JMP: Llavors actuaríem d’oposició, però no és el cas.

—Políticament, és la millor etapa de Ballesteros?

—JFB: Cada etapa és diferent. Els primers quatre anys vam pactar amb ERC i va servir per assentar bases d’alguns projectes. El passat mandat vam ser capaços d’iniciar les obres del mandat i vam aprovar, després de tretze anys, el POUM. Aquest mandat és el de les realitzacions.

—Com valoren el paper de l’oposició?

—JFB: L’oposició fa el seu paper fiscalitzador, però m’agradaria que, en comptes de ser el Doctor No, s’asssemblessin una mca més al Doctor Sí. D’aquesta manera ajudarien a tirar endavant alguns projectes.

—JLM: Els ciutadans de Tarragona ja ho valoraran d’aquí a 26 mesos.

—Qui fa l’oposició més responsable?

—JFB: L’Arga Sentís és molt coherent amb el seu discurs. L’Albert Abelló fa el que pot. Té una situació justa, però mostra certa responsabilitat amb alguns projectes de ciutat. Rubén Viñuales, a vegades ens critica i d’altres no. La resta estan instal·lats en el no i crec que això, als ciutadans, no els agrada gaire. Volen partits amb idees i que no sempre tinguin a a la boca el no.

— Com viuen els plenaris?

—JFB: Els ciutadans es queixen que només un 15 per cent de la sessió la destinem a tràmits que afecten a la ciutat, la resta parlem de Síria i dels Estats Units, entre altres.

—Perquè passa això?

—JFB: Perquè hi ha regidors més interessats a parlar del sexe dels àngels que de la ciutat.

—Què va significar la marxa d’Alejandro Fernández del govern?

—JLM: Era una persona important, però la resta de companys fem bona feina també.

—JMP: Per part meva, no he notat el canvi.

—Han patit algun conflicte ideològic?

—JFB: No, mai. A l’inici del pacte vam anunciar que votaríem diferent en els temes de posicionament polític i ideològic, com les mocions, però que aniríem a una en l’estratègia de ciutat.

—JMP: No hi ha interessos partidistes entre nosaltres.

—Ho veuen normal que un regidor d’Urbanisme, com Josep Maria Milà, no pugui parlar ni dedicar-se al Pla de la Budellera?

—JFB: Sí, només és un projecte. El regidor és urbanista i, en aquest cas, era probable que hi hagués alguna incompatibilitat. També forma part de la transparència del govern.

—Però el PPU24 és el projecte urbanístic més gran de la ciutat.

—JFB: Això no és veritat. Tenim el PPU10 i el PPU1, el de l’entrada de la ciutat per l’avinguda Andorra, que estava encallat des de feia 25 anys.

—Què en penseu de l’informe de la Comissió Urbanística de la Generalitat que tomba alguns aspectes del PPU24?

—JFB: Aquest informe el vam pactar. Deu dies abans de fer-se públic, el director general d’Urbanisme i el cap de serveis tècnics van visitar Tarragona i vam pactar els termes de l’acord. Sabem que és d’obligat compliment i que són recomanacions.

—Per tant, no es farà l’aparcament de la Platja Llarga?

—JFB: No. Serà tot zona verda.

—Com estan les converses amb la plataforma Farts de Soroll?

—JFB: Hem tingut reunions i avancem molt bé.

—Alguns veïns de la Part Alta acusa l’Ajuntament de fer massa cas a la plataforma?

—JFB: Fa gràcia que ara diguin això. Pensem que fem el que és correcte, atendre a uns i als altres. Però hi ha grups polítics que, en un moment donat, van defensar la plataforma, i que ara haurien de donar la cara.

—JMP: Hem de garantir la convivència i permetre que a la Part Alta es facin activitats. Nosaltres buscarem i trobarem l’equilibri necessari.

—Amb l’entrada d’Elisa Vedrina (PP) al govern, hi haurà algun canvi en el cartipàs?

—JLM: Vedrina agafarà les competències que tenia Marbel Negueruela i és possible que hi hagi un petit ajust.

tracking