Diari Més

Soledad León de Salazar: Presentadora de la Disfressa d'Or 2017

«Per Carnaval, Soledad anava a esquiar, però enguany estarà a la TAP»

L’última intervenció televisiva del personatge encarnat per l’actor tarragoní Josep Ferré va ser al programa ‘Hable con ellas’, a Telecinco

'Doña' Soledad és una dona de dretes i catòlica.

«Per Carnaval, Soledad anava a esquiar, però enguany estarà a la TAP»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El personatge de Soledad León de Salazar va néixer l’any 2002 al programa televisiu Vitamina N, que presentava i dirigia Jordi González a City TV. El personatge està encarnat per l’actor tarragoní Josep Ferré. Enguany, Doña Soledad serà l’encarregada de presentar un dels actes més destacats del Carnaval tarragoní: la Disfressa d’Or.

— Com és Soledad León de Salazar?

— És una dona de dretes, catòlica, però amb un bon sentit de l’humor. Soledad és conservadora, però després de tants anys davant de les càmeres i envoltada d’artistes, s’ha acostumat a tractar amb tothom. És discreta, elegant i té una llengua viperina. Però sempre intenta no fer mal a ningú. Soledad és filla de militars i va estudiar magisteri. Té tres fills i està divorciada.

—En què es diferencien Soledad i Josep Ferré?

—No s’assemblen en res. Som totalment oposats i això és imprescindible per poder fer bé el personatge. La ideologia i les maneres de fer de Soledad són contràries a les meves, però el sentit de l’humor d’ella sí que deu ser meu.

—Qui presenta la Disfressa d’Or: Soledad León de Salazar o Josep Ferrer?

—No puc desvetllar gran cosa, però puc dir que, en essència, estaran els dos presents.

—Com li van proposar presentar aquesta gala?

—A través d’una trucada telefònica. Fins al moment, desconeixia una mica el món del Carnaval tarragoní, però m’he adonat que és un dels millors. I és que hi posen molta dedicació i il·lusió, coses importantíssimes per assegurar l’èxit. He vist vídeos i he al·lucinat.

—Soledad no ha vingut mai a veure la Disfressa d’Or?

—No. Soledad per Carnaval està esquiant. Menys aquest any, que estarà a la Tarraco Arena Plaça.

—Què significa per Josep Ferrer presentar aquesta gala?

—És tot un repte. Formar part d’una jornada com aquesta, tan valorada pels tarragonins, és un repte.

—I per Doña Soledad?

—Ella està acostumada al món de la faràndula. Li agrada parlar amb el públic. Ara bé, no sé si finalment es disfressarà.

—Com va la preparació?

—Amb molta il·lusió per part meva i molta creativitat per part de les comparses participants. M’he quedat sorprès de la dedicació per part dels ciutadans. Hi dediquen molt de temps, per després sortir tres o quatre minuts a l’escenari. Això és d’admirar.

—Quines novetats presenta la Disfressa d’Or d’enguany?

—Que la presentadora serà molt alta.

—Soledad ja havia visitat Tarragona abans?

—Sí. Va estiuejar a la Costa Daurada durant uns anys. Després ho va fer a Marbella.

—Com va viure Doña Soledad l’última etapa televisiva amb Hable con ellas?

—Va ser curt, però va ser intens. Era la primera vegada que presentava, juntament amb altres, un programa. Vaig aprendre molt.

—Què pensa Soledad de la gestió del govern de Ballesteros?

—Estic una mica despitada. Em vaig quedar en l’època de l’alcalde Nadal. Sé que hi ha pactes, però per opinar, m’hauré de posar al dia abans.

—Li agrada a Soledad la ciutat?

—Sí, però no està gaire ben cuidada. I això és important. Tarragona compta amb artistes molt creatius, que només falta promocionar-los més per tenir l’èxit assegurat.

tracking