Diari Més

Municipal

Les obres d'urbanització del Pla Parcial on s'ubicarà Ikea costaran més de 18 milions d'euros

Els treballs tenen un termini d'execució de 15 mesos

La de Tarragona serà la primera botiga fora de la província de Barcelona.

IKEA demanarà la llicència d'obres al gener i es construirà en 15 mesosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple municipal que ha tingut lloc aquest dimarts 21 de febrer ha aprovat la contractació mitjançant procediment obert, subjecte a regulació harmonitzada, de les obres d’urbanització del Pla Parcial 10, on s’ubicarà Ikea. Aquest Pla Parcial, que també comptarà amb accessos a l’anella olímpica on tindran lloc els Jocs Mediterranis 2018, està situat a l’autovia A-7 i la carretera de Reus T-11 i envoltat de nuclis de població i comerços. Les obres d’urbanització tindran un cost de 18.427.414 euros i el termini d’execució és de 15 mesos.

Les obres que es realitzaran a la urbanització consistiran, entre d’altres, en demolicions i moviment de terres; pavimentació, clavegueram i xarxa pluvials, abastament d’aigua; enllumenat públic; xarxes de telefonia i gas; enjardinament; instal·lació de mobiliari urbà i senyalització. L’edificació del centre comercial d’IKEA s’iniciarà quan les obres del Pla Parcial 10 estiguin adjudicades i comencin, segons ha informat el regidor de Territori, Josep Maria Milà, ja que la construcció de la botiga s’ha de fer simultàniament a les obres de la urbanització. La Generalitat ja ha concedit la llicència comercial a IKEA i l’empresa ha demanat la llicència d’obres a l’Ajuntament, que s’està tramitant.

A més del centre comercial Ikea, en el Pla Parcial 10 també s’hi construiran 1.200 habitatges, dels quals 424 seran de protecció pública. D’aquests, 160 seran de lloguer social. Per altra banda, dels 302.784 m2 de superfície, un total de 68.000 es destinaran a usos comercials i 30.829 a usos residencials. La resta de superfície de l’àmbit està destinada a equipaments, espais verds i sistema viari.

tracking