Diari Més

Societat

La Muntanyeta accepta el perdó per un cas de presumpta discriminació

Els fets van tenir lloc dissabte al migdia a un restaurant del carrer Trafalgar del Serrallo

Els propietaris han demanat disculpes per «un fet puntual i provocat per un treballador».

La Muntanyeta accepta el perdó per un cas de presumpta discriminacióGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, la Muntanyeta, es va pronunciar aquest dilluns després que es fes viral, a través de les xarxes socials, una denúncia d’una de les monitores sobre un presumpte cas de discriminació per part d’un restaurant del Serrallo contra discapacitats.

Els fets van passar dissabte quan, un grup de nois del centre, acompanyats per voluntaris, es volien asseure a la terrassa del restaurant Varadero del Serrallo a prendre alguna cosa. El cambrer que els va atendre els va dir que no s’hi podien asseure perquè el restaurant «estava tancat». El grup de la Muntanyeta es va desplaçar a la terrassa d’un altre establiment, tot i veure que al lloc on els havien negat la seva presència, s’atenien altres persones.

Arran de la repercussió dels fets, que es van escampar ràpidament per les xarxes socials, els propietaris de l’establiment es van posar en contacte amb la Muntanyeta i van manifestar el seu rebuig per la situació, que «va ser puntual i provocada per la decisió unilateral del cambrer. En cap cas, els responsables de l’establiment han volgut discriminar les persones amb discapacitat», deia el comunicat de la Muntanyeta.

Des de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, s’han valorat positivament les disculpes rebudes per part de l’establiment i «confiem que no es torni a produir cap situació de discriminació». La denúncia pública a Facebook va ser compartida i comentada per moltes persones.

tracking