Diari Més

Laboral

Els estibadors presenten un preavís de vaga per a 9 dies de març

Els treballadors mantindran la protesta si el govern segueix amb la intenció d'aprovar al pròxim Consell de Ministres la reforma del sector «sense consens»

L'estiba tracta de carregar i descarregar mercaderies als vaixells, al Port de Tarragona.

Els estibadors faran vaga el 20, 22 i 24 de febrer contra la liberalitzacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats d’estibadors han presentat un nou preavís de vaga per a nou jornades alternes a partir del 6 de març que es farà efectiu si el Consell de Ministres aprova divendres vinent sense modificacions el real decret-llei de reforma del sector de l’estiba.

Els sindicats i la patronal, que han mantingut aquest dimarts la seva primera reunió després de la desconvocatòria de les aturades parcials previstes per a aquesta setmana i de l’ajornament de l’aprovació del real decret-llei, tornaran a veure’s dimecres, primer cada un d’ells amb el mediador, el president del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña, i després tots junts, segons que ha explicat el responsable de la Coordinadora de Treballadors del Mar (CETM), Antolín Goya.

Les jornades de vaga, de produir-se, es desenvoluparan durant tres setmanes a raó de tres dies alterns per setmana i, igual com els anteriors, que van ser desconvocats, en hores també alternes.

Goya ha assenyalat, al finalitzar la reunió, que els sindicats han fet efectiu el preavís de vaga en confirmar-los el mediador la seva falta de capacitat en incidir en el text del decret i la intenció «clara» del Ministeri de Foment de presentar la reforma aquest divendres en els mateixos termes d’abans.

El líder de la Coordinadora ha mostrat el malestar dels sindicats que acudien a la negociació pensant que anava a ser present un representant del Ministeri d’Ocupació, que s’havia ofert a mediar. «Al final l’han tractat com si fos un conflicte entre empreses i treballadors», ha recalcat.

Goya ha assegurat que, si hi ha un procés negociador i un compromís que no es presenta el real decret-llei fins que no hi hagi un consens, «retiraríem el preavís i ens asseuríem a negociar». «Evidentment, li hem demanat a la mediació que transmeti al Govern que, mentre estiguem en procés de negociació, no es porti endavant el decret i que hi hagi un termini que doni suficient temps a les parts per negociar».

«És només la presentació d’un preavís i si no es presenta el decret i s’arriba a un acord, estem en perfectes condicions per no executar el dret a vaga i no portar-la endavant», ha recalcat.

Després de lamentar el preavís de vaga, el director gerent de la patronal Anesco, Pedro García Navarro, ha indicat que les empreses han acceptat el mediador sense cap problema i estan disposades a posar de part seva «tot el que sigui possible».

tracking