Diari Més

Patrimoni

Comencen les obres de restauració de les portes de l'orgue de la Catedral

El cost del projecte, que té previst una durada de dos anys, és de 200.000 euros

Imatge de la presentació de les obres de restauració de les portes de l'orgue de la Catedral.

Comencen les obres de restauració de les portes de l'orgue de la CatedralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de restauració de les portes de l’orgue de la Catedral de Tarragona ja estan en marxa. L’actuació, que es realitzen a la mateixa Catedral, va a càrrec del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i està previst que tingui una durada de dos anys. El cost del projecte és de 200.000 euros, els quals financen la Generalitat, la Fundació Privada Mútua Catalana i l’Arquebisbat de Tarragona.

En el marc dels treballs de restauració es substituirà el bastidor de fusta, ja que s’ha malmès per l’acció dels corcs. Per altra banda també s’eliminaran els productes utilitzats en restauracions anteriors, ja que les teles tenen diversos estrips i petits forats.

La pintura de les portes la van contractar l'italià Pietro Paolo de Montalbergo i el grec Pere Serafí, l'any 1563. Tancades, representen l'Anunciació. Obertes, mostren l'Adoració dels pastors a l'esquerra i la Resurrecció a la dreta, en un notable estil modernista. Les portes s'obrien o es tancaven d'acord amb el calendari i els oficis litúrgics, raó per la qual els temes pintats visibles estaven vinculats al temps litúrgic.

Les obres de restauració de les portes de l'orgue de la Catedran tenen una duració prevista de dos anys.

Comencen les obres de restauració de les portes de l'orgue de la CatedralCristina Aguilar

tracking