Diari Més

Societat

Flors de paper per demanar la reobertura del magatzem M6

Diverses associacions tarragonines volen convertir aquest espai de la Tabacalera en un centre social autogestionat

La plantada de flors de paper s'ha fet davant l'edifici M6.

Flors de paper per demanar la reobertura del magatzem M6Gerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Oppida i l'Agrupament Esolta i Guia Fent Camí han realitzat una acció reivindicativa per demanar que s’obri l’edifici M6 de la Tabacalera. Una cinquantena d’infants i monitors de l’agrupament han plantat flors de paper davant l’edifici aquest dissabte. Aquestes flors, en les quals hi havien escrit diversos missatges, representaven els desitjos, idees i intencions de cara a l’obertura d’aquest espai.

Fent Camí és una més de les associacions que formen part de la plataforma Oppida i que demanen convertir un espai abandonat en un centre destinat a la ciutadania i a l’ús social. La seva implicació, però, és superior a la d’altres caus ja que porten temps sense local i lluiten perquè una de les plantes de l’M6 es destini al seu ús.

L’acció d’aquest dissabte se suma a les que Oppida realitza per donar-se a conèixer, tal com ha explicat Nani Blasco, membre de la plataforma: «El que volem és fer-nos veure, mostrar les nostres reivindicacions perquè el que busquem és aconseguir més espais destinats a la ciutadania». A més, Oppida també té una vesant crítica amb les intencions i gestions que fa l’ajuntament de Tarragona d’aquest tipus d’espais, «basats en l’especulació i el negoci».

Blasco ha remarcat la importància de reobrir un edifici M6, o al menys una part d’ell, que «porta 10 anys en desús i pot servir per donar cabuda a moltes entitats» que busquen un espai on dur a terme les seves activitats. La plataforma, però, es topa amb un impediment a l’hora d’aconseguir convertir l’edifici en un centre social i autogestionat: «Malgrat tenir tota la documentació necessària, l’ajuntament s’escuda dient que no som una associació cultural».

Tot i així, el consistori tarragoní ha posat a disposició de la plataforma Oppida i les seves entitats un altre equipament al Serrallo. Nani Blasco, però, ha denunciat que aquest espai «no s’adequa a les necessitats físiques de les entitats, és molt petit i no hi tindria cabuda tota la gent que està demanant que es reobri l’M6». És per això que Blasco creu que el fet que no es vulgui reconvertir l’espai de la Tabacalera en un centre social autogestionat és una «qüestió de voluntat política». Ja que el local ofert al Serrallo no respon a les seves necessitats i l’ajuntament està disposat a cedir-lo, el que demanen des de la plataforma Oppida és que «es faci un concurs públic per tal que aquell espai es pugui destinar a alguna associació que el pugui necessitar».

Membres de l'AEiG Fent Camí han llegit un manifest.

Flors de paper per demanar la reobertura del magatzem M6Gerard Faiges

tracking