Diari Més

El nou reglament dels autobusos urbans entra en vigor després de ser aprovat al ple

Aquest contempla mesures com que els menors podran viatjar sols als autobusos, sota la responsabilitat dels pares

Als autobusos de Tarragona no s'hi podrà pujar amb més de tres paquets.

Els menors podran viatjar sols als autobusos, sota la responsabilitat dels paresCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat, aquest divendres, el Reglament del Servei de Transport de l’Autobús Urbà de la ciutat, una normativa que determina les condicions generals d’utilització dels serveis de transport públic col·lectiu que discorren íntegrament a l’àmbit del terme municipal de Tarragona. Aquest regula, entre d’altres aspectes, sancions a les infraccions, criteris de convivència i la universalitat del servei.

El document va registrar una sola al·legació en el període d’exposició pública, relativa a la inclusió en el reglament dels drets i deures laborals dels conductors, que va ser desestimada en «considerar-se que ja estan contemplats en els contractes de treball i en els convenis col·lectius o, en tot cas, haurien de ser objecte de reglaments interns». L’aprovació del Reglament es produeix cinc mesos després que l’EMT presentés la seva proposta davant del Consell de la Mobilitat, que va debatre i fer aportacions al seu contingut als mesos de setembre i octubre de 2016.

Alguns dels punts que contempla el nou reglament són que els menors d'edat podran viatjar sense cap acompanyant als autobusos urbans de Tarragona. No hi ha limitació d'edat i viatjaran sota la premissa de què els ho han autoritzat els seus pares o tutors. Tan sols els menors de quatre anys estan obligats a viatjar acompanyats i ho hauran de fer amb bitllet, tot i que gratuït; que els viatgers poden portar objectes de mides fins a 100 x 65 x 25 cm i també poden pujar a l'autobús bicicletes plegades; i que l'usuari només pot dur tres paquets o objectes com a màxim.

Per altra banda, i pel que fa a les sancions,en el cas de viatjar amb un títol no validat o no vàlid per les característiques del trajecte o la persona usuària, el personal de l'EMT requerirà al viatger l'abonament «d'una percepció mínima de 100 €». En el cas de no pagar aquest requeriment, o no fer-ho posteriorment en un termini establert d'un mes, la sanció es tramitarà com un expedient de frau contra l'usuari i pot arribar a aplicar-se una multa de fins a 600 €. Això és pel que fa a l'ús irregular dels títols de transport. Viatjar sense bitllet o amb un títol no validat estarà sancionat amb una multa de 200. La reincidència també es preveu: dos cops en un mes se sancionen amb 400 € i més de dues infraccions tindran una multa de 600 €. Tampoc no es podran llençar o abandonar l'interior dels vehicles papers, restes de menjar o beguda o qualsevol tipus d'objecte o producte. En aquest cas la sanció serà una multa de 100 €

En casos de discrepàncies o quan calgui resoldre alguna situació dins els autobusos, la potestat correspon als conductors. D'acord amb el reglament, els conductors i la resta de personal d'inspecció de l'EMT tenen atribuïda legalment la consideració d'agents de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions. Negar-se a facilitar la feina del personal de l'EMT o desobeir les seves ordres estarà castigat amb multes de 500 €

tracking