Diari Més

Comerç

El nou Mercat permet unificar les diverses parades d'un mateix propietari

Hi ha concessionades 40 de les 48 parades del mercat, una és d’Espimsa i les set restants, pendents d’adjudicar, ja han sortit a licitació

Els industrials es troben, actualment, ultimant detalls, com per exemple, els taulells, els electrodomèstics i els rètols.

El nou Mercat permet unificar les diverses parades d'un mateix propietariCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falta un mes just perquè el nou Mercat Central es converteixi en una realitat. Després de gairebé deu anys, el pròxim 16 de març, l’edifici modernista obrirà les seves portes definitivament. El nou Mercat ofereix diverses possibilitats que milloraran el funcionament i el dia a dia de l’equipament. Una d’elles és que els paradistes que disposen de dues o més parades podran unificar-les i, d’aquesta manera, estalviar recursos, com per exemple, treballadors i maquinària. Una de les conseqüències visibles de la unificació d’aquests espais és que, algunes de les parades, són molt llargues.

D’altra banda, el nou Mercat Central comptarà amb una distribució ordenada. Per la porta del carrer Colón, es trobaran ubicades les peixateries. Per l’espai perimetral de l’edifici, hi haurà les parades de venda de carn i, finalment, al centre, hi haurà les fruiteries i les parades de venda de verdura. A més, aquesta planta comptarà amb dos establiments de restauració, en els quals es podrà dinar.

Els treballs, tant dels tècnics com dels industrials i paradistes, «és frenètic». Així ho assegura la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando. En aquests moments, s’està portant a terme la instal·lació elèctrica i s’ultimen detalls com els rètols, els taulells i els electrodomèstics. Hi ha parades pràcticament acabades i d’altres que encara han de començar a adequar-se. «Això ja no és cosa nostra. Cada paradista porta el seu tempo, però està clar que el dia 16 tot estarà llest», assegura Ferrando, qui afegeix que «no puc avançar cap detall de l’acte inaugural, només que serà un esdeveniment on tota la ciutadania podrà participar-hi. El Mercat és de tots».

Surten a licitació

El nou Mercat té concessionades 40 parades de les 48 que hi ha construïdes. D’aquestes vuit restants, una és d’Espimsa, on hi haurà la consigna i els panells de control de l’edifici i, les altres set, pendents d’adjudicar, ja han sortit a licitació. Les bases es poden consultar a la web d’Espimsa i, pròximament, es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOPT). A partir d’aquell moment, els interessats tindran vint dies per presentar les seves ofertes. Cal recordar que a la planta comercial, on hi ha ubicat el Mercadona, també hi ha set locals sense adjudicar que, actualment, es troben en un procediment de concurs negociat amb els interessats. Segons la presidenta d’Espimsa i regidora de Comerç, Elvira Ferrando, «és important que obri el Mercat perquè els empresaris vegin que això és una realitat i apostin per tenir presència».

Ferrando afegeix que «obrir el Mercat amb més del 80 per cent de l’espai ocupat, està bé. He visitat molts mercats i és molt difícil obrir portes amb el cent per cent d’espai ocupat. No és la millor situació, però estem satisfets».

Formigó a la Corsini

Pel que fa al terra de la plaça Corsini, tan bon punt s’hagi tret l’envelat provisional, es posarà una fina capa de formigó fins que comencin les obres d’urbanització i es reforçarà l’enllumenat de forma provisional. «Volem deixar l’espai lliure aviat per poder donar vida a la zona», assegura Ferrando, que afegeix que «esperem celebrar la revetlla de fi d’any a la plaça Corsini. El carilló tocarà les dotze campanades». Està previst que la urbanització de la plaça durin uns 5 o 6 mesos. L’Estat licitarà les obres al març.

tracking