Diari Més

Tarragona ultima el projecte del darrer equipament dels Jocs: el camp de tir

L’espai, situat a Sant Salvador, necessita una remodelació per poder celebrar l’esdeveniment, ja que es va construir els anys 60

El camp de tir al plat es remodelarà per poder celebrar la competició d''Skeet'. Un topògraf acudirà dilluns a l'espai.

Tarragona ultima el projecte del darrer equipament dels Jocs: el camp de tirCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El camp de tir del barri de Sant Salvador acollirà la competició de les diferents disciplines de tir durant els Jocs Mediterranis 2018. Abans, l’organització de l’esdeveniment haurà d’adequar l’espai, ja que el camp es va construir als anys 60 i, per tant, no es troba en un estat modèlic per celebrar els Jocs. Actualment, el projecte de remodelació es troba en fase de redacció, però l’organització té clara quina és la intenció. L’arranjament de l’equipament de la competició de tir és la que està més endarrerida, respecte als altres equipaments. Però no està oblidada: aquest pròxim dilluns, els tècnics visitaran les instal·lacions per començar a prendre mides.

En un principi, el camp de tir de Sant Salvador va ser descartat per l’organització dels Jocs i per la Federació Catalana de Tir Olímpic, per manca de condicions. Algunes de les localitzacions que es contemplaven eren el camp de tir de Bràfim i el de Mollet del Vallès. Però finalment, el camp de Sant Salvador va ser l’escollit per acollir aquestes disciplines.

Les actuacions a realitzar per adequar l’espai impliquen millorar la imatge general de la instal·lació i, per altra banda, renovar la zona on es desenvoluparà la competició i adaptar-la a la normativa actual. Es pintaran els edificis amb pintura plàstica de color blanc, se substituiran les fusteries exteriors en mal estat, es pintaran els paviments de les galeries de tir de color gris per tal d’unificar la imatge general de la instal·lació, es plantaran arbres a l’aparcament, es posarà formigó imprès a la zona on hi ha els edificis i es renovarà la imatge de la cafeteria amb la temàtica dels Jocs Mediterranis. Segons l’organització de l’esdeveniment esportiu, el projecte de remodelació del camp de tir s’ha portat a terme conjuntament amb els dos clubs de tir que utilitzen l’espai des de fa temps, el Club de Tir al Plat Tarraco i el Club de Tir Jordi Tarragó. «Ells gaudiran del llegat dels Jocs, per això és important saber la seva opinió», assegura el comissionat de l’esdeveniment, Javier Villamayor.

El camp acollirà diferents disciplines. El tir al plat, que engloba modalitats com l’skeet i la fosa olímpica, o el tir de precisió, que compta amb la modalitat d’aire comprimit, de pistola, entre altres. D’altra banda, també es portarà a terme la competició de tir amb arc, però aquesta se celebrarà al camp d’atletisme de l’Anella Mediterrània. «La instal·lació es senzilla. Només cal posar les dianes i els carrers. La intenció és concentrar tantes disciplines com puguem a l’Anella Mediterrània», assegura Villamayor.

La modalitat ‘skeet’

Entre les modalitats olímpiques que es portaran a terme al camp de tir de Sant Salvador hi ha l’skeet. L’espai, actualment, no podria acollir aquesta modalitat, ja que el camp no està en condicions. És per això que, aquest pròxim dilluns, un topògraf visitarà les instal·lacions per veure com es pot incorporar un mur de contenció, imprescindible per poder practicar l’skeet. A més, s’hauran de construir les torres llançadores de plats. Per altra banda, es retirarà la marquesina metàl·lica situada a les pistes de tir al plat.

Per últim, cal adequar les galeries de 25 i 50 metres per les competicions de tir de precisió. Es col·locarà un terra tècnic, se substituiran les fustes deteriorades i es tiraran a terra els murs que divideixen l’espai.

Tot i que els representants dels clubs de tir tarragonins confessen haver rebut poca informació, l’organització dels Jocs assegura que, abans de tres setmanes, el projecte de remodelació del camp estarà enllestit i ja es podrà començar a licitar les obres.

Les diverses galeries de tir amb precisió també rebran alguna remodelació.

Tarragona ultima el projecte del darrer equipament dels Jocs: el camp de tirCristina Aguilar

tracking