Diari Més

Com podem reduir l'import de les factures d'electricitat?

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COATT) ha explicat diferents mesures per reduir el consum energètic i la seva despesa

La llum s'encareix.

La factura de la llum pujarà uns 100 euros anualsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En aquest últim més s’han viscut diverses pujades de la factura de la llum a totes les llars, motiu pel qual és important conèixer alguns trucs per reduir el consum energètic i reduir les despeses. El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COATT) ha explicat diferents mesures per tal d’aconseguir-ho.

En primer lloc cal fer un anàlisi de l’eficiència energètica de la llar per tal de saber si hi ha fugues, pèrdues o deficiències que provoquin un augment del consum d’electricitat. També és bàsic identificar els factors que fan pujar el cost de les factures a través del certificat d’eficiència energètica i substituir-los per sistemes més eficients. Per exemple una possibilitat és substituir l’escalfador elèctric per una caldera més eficient, instal·lar plaques solars si és possible, posar un aïllament si no n’hi ha, o canviar les finestres.

La principal solució passa per prevenir problemes. Això es pot aconseguir amb el certificat d’eficiència energètica, el qual permet conèixer el comportament energètic d’un habitatge. A partir d’aquests resultats el propietari de l’habitatge por saber com millorar-lo per fer-lo més eficient i així reduir l’import de les factures de la llum, aigua i gas. Un certificat d’eficiència tècnica només el pot realitzar un tècnic certificador habilitat.

tracking