Diari Més

Política

El PP proposarà Mariano Herráiz per ocupar el lloc de Marbel Negueruela

Herráiz, número 7 de la llista, ja va ser regidor durant la passada legislatura, quan el Partit Popular estava a l’oposició

Imatge de Mariano Herráiz, durant una sessió plenària, l'any 2015.

El PP proposarà Mariano Herráiz per ocupar el lloc de Marbel NegueruelaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular de Tarragona proposarà Mariano Herráiz com a regidor per ocupar el lloc de María Isabel Negueruela, que va morir de manera sobtada el passat dijous. Després de la tragèdia, el president del PP a Tarragona, Alejandro Fernández ha confirmat que Herráiz hauria de ser el substitut de Negueruela, «però encara no hem parlat amb ell. És un tema que encara no s’ha abordat, tot és molt recent, i primer, hem de pair tot el que ha passat aquests últims dies», assegura Fernández a Diari Més.

Per tal de fer efectiu el canvi, la junta electoral s’haurà de reunir i tramitar la baixa. Mariano Herráiz, que ja va ser regidor durant la passada legislatura, ocupava el lloc número 7 de la llista dels populars durant les eleccions municipals de l’any 2015. Actualment, l’Ajuntament de Tarragona compta amb quatre regidors del PP. Al desembre del 2015, Jordi Roca deixava el seu escó per centrar-se a la seva tasca com a diputat al Congrés. Al seu lloc va entrar María Isabel Negueruela, que era la número 5 de la llista. Per altra banda, al mes de novembre del 2016, el portaveu del grup municipal del PP, Alejandro Fernández, deixa l’Ajuntament per convertir-se en el nou portaveu del PP al Parlament de Catalunya. Amb la marxa de Fernández s’incorporà a l’equip Josep Joan Acero, que ocupava el número 6 de la llista. Seguint la lògica, Mariano Herráiz ocuparà el lloc de Negueruela, sempre i quan aquest ho no renunciï al càrrec.

El partit es mostra convençut que Herráiz serà el nou regidor del PP a l’Ajuntament de Tarragona, però de moment, encara no se li ha proposat ni s’ha parlat del tema, «ja que encara ens estem recuperant del fort cop que hem rebut», assegura Alejandro Fernández, president del PP a Tarragona. Herráiz no ha volgut confirmar aquest extrem, «però intueixo que acceptarà», comenta Alejandro Fernández.

Mariano Herráiz ja va ser regidor a l’Ajuntament durant la passada legislatura, quan el Partit Popular estava a l’oposició. Ara, la situació canvia, ja que els populars estan al govern. Herráiz té 52 anys i és economista. Treballar d’auditor en un despatx i, durant la seva tasca com a regidor no va deixar la seva feina. Herráiz també és professor a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat Rovira i Virgili i membre de la Junta del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

La polèmica

Mariano Herráiz va deixar emprempta durant la legislatura passada, per una polèmica aliena a la seva tasca de l’Ajuntament. En una conversa pública amb l’exregidora popular Judith Heras, a través de Facebook, Herráiz va dir «prefereixo l’ebola als membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)» i afegia que «infecten tot el que toquen». El comentari públic va ser esborrat al cap d’unes hores i, posteriorment, Herráiz va demanar disculpes a través de la seva pàgina de Facebook. «Vull disculpar-me pel meu desafortunat comentari d’ahir, fruit de la tensió dels moments que vivim. En cap moment la meva intenció va ser frivolitzar amb una malaltia com l’ebola. Com a polítics, hem de donar exemple a la ciutadania», va dir Herráiz.

tracking