Diari Més

L'enterrament de Maria Isabel Negueruela, dissabte a la Catedral

Negueruela tenia 49 anys i va entrar a l’Ajuntament el 25 de gener del 2016, en substitució del diputat del Congrés, Jordi Roca

Imatge d'un dels últims actes que va assistir Negueruela, dimecres a l'Ajuntament.

Mor María Isabel Negueruela, regidora d'Esports de l'Ajuntament de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona, ahir, es va aixecar trista. A primera hora del matí, es coneixia la dramàtica notícia que marcaria l’actualitat de la ciutat. La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María Isabel Negueruela, va morir, sobtadament, durant la matinada de dijous, a causa d’un infart. Marbel, tal com era coneguda pels amics, ha mort a l’edat de 49 anys. Negueruela va entrar a l’Ajuntament el 25 de gener de 2016, en substitució de Jordi Roca, que va deixar el consistori tarragoní per centrar-se en la seva tasca com a diputat del Congrés.

L’Ajuntament de Tarragona no va tardar gaire en enviar un comunicat expressant el seu condol per la mort de Negueruela i va lamentar la seva pèrdua per la seva «qualitat humana i dedicació a la ciutat». L’Ajuntament va decretar dos dies de dol, que s’allargaran fins demà al migdia, i ha suspès els actes oficials organitzats pel consistori. A les dotze en punt del migdia d’ahir, les banderes dels edificis municipals ja onejaven a mig pal. L’enterrament tindrà lloc demà a dos quarts de dotze del matí a la Catedral de Tarragona i, durant el dia d’avui, tindrà lloc la capella ardent al Tanatori.

«És molt difícil explicar la situació. Estem molt consternats. Era una dona jove i tot ha estat molt sobtat». Aquestes van ser les primeres paraules de la portaveu del govern, Begoña Floria, unes hores després d’assabentar-se de la notícia. Floria va explicar que «tal com marca el protocol aprovat, l’Ajuntament ha posat a disposició la casa consistorial per si la família vol fer la capella ardent». La portaveu, visiblement molt afectada, va explicar que «amb la Marbel no ens veiem cada dia, només els dijous a la junta de govern. Però, per dinàmiques de treball, justament ahir –dimecres pel lector– ens vam veure tots en la visita del Secretari d’Estat per l’Esport. El xoc encara ha estat més fort pel contacte tan recent».

Mostres de condol

El president provincial del Partit Popular, Alejandro Fernández, va expressar, a través d’un comunicat, que «estem consternats per la duríssima pèrdua de la nostra companya Marbel, una gran dona i amiga entranyable que mai oblidarem». Tant Fernández com la resta del grup municipal estaven destrossats per la sobtada notícia. Per altra banda, els altres partits del consistori també van mostrar el seu condol i es van posar a disposició de l’Ajuntament. Així es va demostrar a través de les xarxes socials, repletes de missatges de suport a la família. Els regidors estaven «consternats» i definien la jornada com un«dia trist». Nombrosos representants polítics d’altres ciutats, l’Ajuntament de Reus i entitats i associacions culturals de Tarragona també van mostrar el seu suport a la família de Marbel a través de Twitter. Fins i tot, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dedicar un tuit a la regidora tarragonina: «El meu condol a la família, als seus companys i al consistori», deia Puigdemont.

Llibre de Condol

L’Ajuntament de Tarragona posa a disposició el Llibre de condol perquè tothom pugui manifestar el seu sentimet per la mort de María Isabel Negueruela. Els ciutadans podran signar-lo a partir d’aquest divendres a les 13h fins diumenge a les 20h.

tracking