Diari Més

El rei més reivindicatiu del Carnaval exigeix més suport de l'administració

La festivitat arriba amb novetats, com per exemple el canvi d'itinerari de les dues Rues, que acabaran a l'avinguda Catalunya

Imatge del cartell de Carnaval d'enguany.

El carnaval tarragoní se celebrarà del 18 al 28 de febrer amb un centenar d'actesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Demanem més suport per part de les administracions públiques. No es tracta de col·laborar econòmicament, sinó de preocupar-se per com preparem el Carnaval i de preguntar-nos com estem». Aquestes eren les paraules del 36è Rei Carnestoltes, que van sorprendre durant la presentació dels actes del Carnaval 2017. El Carnestoltes, encarnat pel tarragoní Rafael Franco, de la comparsa Escola de Ball Nou Ritme, va destacar que «no som professionals, invertim hores i diners i només demanem que les institucions estiguin al nostre costat». Per altra banda, la 23a Concubina, Marina Garcia, de la comparsa Disc 45, es va fer esperar, però va valdre la pena. Amb unes exòtiques plomes al cap, la Concubina va explicar que la intenció és «compartir experiències i somriures amb els tarragonins».

El Carnaval d’enguany se celebrarà des del 18 al 28 de febrer, amb un centenar d’actes. Els més tradicionals i consolidats no faltaran, però també s’afegiran altres de nous. D’entre les novetats a destacar hi ha el canvi d’itinerari tant de la Rua d’Artesania com la de Lluïment, una modificació que es va consensuar des de la Comissió Consultiva de Carnaval, per tal d’agilitzar l’acte, donar més seguretat als espectadors i permetre unes millors connexions pel que fa als talls de trànsit. El recorregut de les dues Rues sortirà de l’avinguda Ramón y Cajal, enfilarà el carrer Rovira i Virgili per finalitzar a l’avinguda Catalunya, a les portes de la Universitat Rovira i Virgili.

«Fa dos anys que la Rua acabava a El Corte Inglés, però el centre comercial no hi estava d’acord. Però el problema real era que, com que la Rua passava per la plaça Imperial Tarraco, s’impedia circular els autobusos que es dirigien a l’estació. No només els locals, sinó també els provincials. I això va ser un problema. Per això, enguany, hem decidit canviar l’itinerari», assegura la regidora de Festes, Begoña Floria, qui afegeix que «normalment, l’eixample nord no acull esdeveniments de gran format com aquest. Ens agrada que enguany ho faci».

Una altra de les novetats destacades és que les comparses guanyadores rebran 800 i 500 euros, respectivament, i enguany es concedirà el premi honorífic a la participació, que a partir d’ara reconeixerà la comparsa que assisteixi a més actes del programa de Carnaval i amb més persones Pel que fa a la tradicional revetlla, serà dissabte 25 de febrer i es recupera l’escenari de la Tàrraco Arena Plaça amb l’actuació de Gina and The Gintònics i Sardinas Golden.

Una presentadora de luxe

Un dels actes centrals del Carnaval tarragoní és la Disfressa d’Or, que enguany també compta amb importants novetats. Doña Soledad, un personatge televisiu encarnat per l’actor tarragoní Josep Ferré, serà la presentadora de l’esdeveniment. La cita és dijous dia 23 a dos quarts de deu de la nit.

D’entre els actes més tradicionals, l’Ajuntament ha volgut posar èmfasi en dos d’ells i millorar el seu impacte. És el cas de La Rueta, que se celebra el divendres 24, a partir de dos quarts de quatre de la tarda. Enguany comptarà amb la participació del Rei i la Concubina en petit, així com un reforç musical a les comparses de les llars d’infants. D’altra banda, la seu del dol de la Colla La Bóta es traslladarà a l’Antic Ajuntament i el Lliurament del Testament de Llucifer a les escales de la Catedral. Tot això serà el dimarts dia 28 de febrer. Per altra banda, l’Ajuntament fa una crida per promocionar el Carnaval tarragoní, amb l’eslògan #JofaigelCarnaval que ja és viral a les xarxes socials.

El cartell d’enguany, obra de la il·lustradora tarragonina Elisabet Díez

El cartell del Caranaval d’Enguany és una creació de la dissenyadora i il·lustradora tarragonina Elisabet Díez (Anduluplandu) a partir de la idea de la gent disfressada i de festa de carrer. La imatge reflecteix l’eslògan escollit pel Carnaval d’enguany #Jofaigelcarnaval, que vol destacar la idea que el fem tots, bé assistint com a públic, bé formant part de col·lectius que surten amb comparsa.

Imatge de l'acte de presentació del Carnaval.

El carnaval tarragoní se celebrarà del 18 al 28 de febrer amb un centenar d'actesCedida

tracking