Diari Més

Mobilitat

Dilluns es posa en marxa el radar de tram de l'A-7 a Tarragona

Ho ha anunciat oficialment la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Doménech

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El radar per tram instal·lat pel Servei Català de Trànsit (SCT) a l’A-7, entre el Nou Estadi i les Gavarres, entrarà en funcionament el pròxim dilluns, va anunciar ahir la directora del SCT, Eugenia Doménech. Aquest nou radar iniciarà la seva activitat un cop els tècnics han calibrat el temps mitjà de recorregut i tot el mecanisme per detectar adequadament, quins vehicles superen els 100 quilòmetres per hora de velocitat mitjana al llarg dels 4.000 metres que hi ha entre les dues càmeres. Només afectarà els vehicles que facin tot el tram.

Doménech va ser-hi ahir a Tarragona per presentar el balanç de sinistralitat a les carreteres de la demarcació el 2016, un any que «estadísticament va ser positiu». La directora del SCT va començar la intervenció amb un «record a les víctimes i les seves famílies, perquè no parlem d’estadístiques i sí de persones».

En el curs del 2016 van perdre la vida 48 persones en 34 accidents, 19 menys que el 2015 tot i l’accident d’un autocar a Freginals que es va cobrar la vida de tretze adolescents. La reducció de víctimes mortals va ser del 28,4%, mentre que el nombre de ferits greus, 235, es va reduir un 5,2%, «La demarcació de Tarragona va ser la que va oferir un major descens d’accidents i víctimes», va destacar Doménech, qui va remarcar que de les 48 persones que van perdre la vida, només cinc va ser a l’àmbit urbà. A més, el Priorat i la Terra Alta no es va comptabilitzar cap mort.

Pel que fa a víctimes mortals en zona urbana, dues es van produir al Tarragonès i una al Baix Camp, al Baix Ebre i al Montsià, respectivament. En zona interurbana, el Montsià va ser comarca on el nombre de morts va ser major, 16, tenint en compte els tretze de l’accident de Freginals, seguida del Tarragonès i el Baix Ebre, amb 7.

Els pitjors dies de la setmana

L’informe presentat per Eugenia Doménech estableix que el 48,8% dels accidents amb víctimes mortals van tenir lloc en dies feiners, entre el dilluns i el dijous, i la franja horària el matí, període que va registrar 18 de les 43 víctimes en zona interurbana. A la nit van ser 15 –13 a Freginals– i 10 a la tarda.

Doménech va destacar «el descens d’accidents mortals a la N–340», i va dir que «les distraccions al volant segueixen sent el principal motiu», amb especial incidència de l’ús del mòbil i altres tecnologies.

Fins ara els senyals estaven tapades, però des d'aquesta darrera setmana ja són visibles.

Trànsit destapa els senyals del nou radar de tramCristina Aguilar

tracking