Diari Més

Societat

Crema de carbassó, bacallà i fruita per 3,70 euros

Una iniciativa que permet dinar a un preu molt assequible al centre de Tarragona

El menú d'ahir era galets amb tomàquet i tonyina, hamburguesa de pollastre i fruita.

Crema de carbassó, bacallà i fruita per 3,70 eurosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crema de carabassó amb rostes de pa, bacallà a la portuguesa i fruita. Aquest és el menú que ofereix avui Restarraco, un establiment que va obrir les seves portes a la plaça Ponent, ara fa tres setmanes, i que es caracteritza per cobrar 3,70 euros per l’àpat complet. Primer plat, segon i postre. La beguda va a part. La iniciativa ha sorprès a tots els negocis del voltant, ja que «surt més barat agafar el dinar aquí que fer-lo a casa», explica un veí de la zona.

Restarraco és una empresa que va néixer fa 23 anys i que sempre ha estat reconeguda per servir el dinar a les escoles i empreses de la ciutat. Es dedica a la restauració col·lectiva. «Un dia ens vam preguntar perquè no oferíem el servei a la ciutadania. Llavors va sorgir la idea d’obrir aquest negoci», explica Jesús Martí, gerent de l’empresa. Fa tres setmanes que l’establiment va obrir portes i, segons expliquen els propietaris, «gairebé cada dia acabem amb els menús». I és que la clau de l’èxit és oferir un preu assequible, sense perdre en qualitat. «Creiem que la iniciativa tindria una bona acollida entre els tarragonins i així ha estat», assegura Martí. L’horari d’obertura és d’onze del matí a tres de la tarda, però la treballadora explica que «hi ha dies que a les dues del migdia ja hem de tancar portes perquè hem venut tots els menús».

Una dietista, la Mireia Mercadé, és l’encarregada d’elaborar els àpats mensualment. De fet, a l’entrada de l’establiment, es pot trobar un tríptic amb el menú de cada dia amb la previsió del mes. Restarraco s’adapta a les intoleràncies i al·lèrgies dels clients, sempre i quan es demani amb antelació.

Dieta equilibrada

A primera hora del matí, els treballadors cuinen els menús a la nau central de l’empresa, situada al polígon Francolí. El menjar es trasllada a la botiga, situada a la plaça Ponent i se serveixen amb unes carmanyoles de plàstic i paper film. La dieta és equilibrada: compta amb llegums, carn, peix, verdura i pasta. «Alguns clients són fixes perquè veuen que tenim una dieta ben feta. Estem pensant incloure uns abonaments per aquella gent que ve a comprar aquí molt sovint», assegura Martí, qui afegeix que «aconsellem que el menjar s’escalfi amb una cassola, millor que al microones».

Per tothom

Segons els propietaris, la iniciativa està dirigida a tots els públics: a la gent gran que no pot cuinar, als joves que estan estudiant i no tenen temps a fer-se el dinar i, finalment, a les persones que treballen en oficines al centre de la ciutat i tenen poca estona al migdia. Restarraco obre de dilluns a dissabte, d’onze del matí a tres de la tarda. De moment, la iniciativa ha tingut una bona acollida entre els tarragonins.

tracking