Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament preveu elaborar un pla especial per reactivar la Part Baixa

Es portarà a terme després de finalitzar la modificació del POUM per aconseguir recuperar els entorns del Teatre Romà

L'Associació de Veïns del Barri del Port reivindica una llar de jubilats

L'Ajuntament preveu elaborar un pla especial per reactivar la Part BaixaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona preveu elaborar un pla especial per reactivar la Part Baixa de la ciutat. «La zona necessita un pla d’usos per saber com i de quina manera es poden utilitzar els solars buits i els edificis abandonats. A més, també tenim previst modernitzar la zona més pròxima a les vies del tren i fer una inversió per millorar la xarxa viària del barri», explica el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, qui afegeix que «d’aquesta manera, aconseguirem revitalitzar la Part Baixa de la ciutat, la qual cosa preocupa el consistori».

Segons Milà, aquest pla especial es portarà a terme una vegada s’hagi finalitzat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM), amb la intenció de recuperar els espais del voltant del Teatre Romà –situat a la Part Baixa del barri–, que «presumiblement contenen restes romanes». La modificació contempla l’opció de no edificar al voltant del Teatre Romà, «convertint la zona en un pulmó per la ciutat», assegura Milà. De moment, la Generalitat –administració que coordina la recuperació de l’espai, conjuntament amb l’Ajuntament–, ja han iniciat les primeres excavacions al voltant del Teatre Romà. Segons el regidor, quan aquest tema estigui més o menys enllestit, es procedirà a l’elaboració d’un pla especial per conèixer i estudiar els diferents usos als edificis i solars que, actualment, no s’utilitzen.

«La situació urbanística de la Part Baixa de la ciutat és dolenta.

Hi ha edificis en mal estat, la qual cosa frena l’activitat de la zona. Per això és necessari un pla especial de millora i d’ordenació», assegura Milà, qui afegeix que «servirà per estudiar les transformacions del barri i dotar-lo d’activitat». Aquestes declaracions arriben després de les múltiples reivindicacions que ha portat a terme l’Associació de Veïns del Barri del Port, demanant solucions a solars i edificis buits i abandonats, «que funcionen com a abocadors il·legals», tal com assegura la presidenta de l’entitat veïnal, Rosa Puig, qui assegura haver-se reunit amb diferents grups municipals explicant la problemàtica. «Per culpa de la situació del barri, els comerços tanquen i es traslladen a altres punts de la ciutat. Necessitem que l’Ajuntament ens ajudi a reactivar la zona», assegura Puig.

La Tabacalera

Per al regidor Milà, la revitalització de la Part Baixa implica concretar els usos de l’edifici de la Tabacalera. És per això que l’Ajuntament ja ha encarregat a un tècnic l’elaboració de les bases per fer el pla d’usos. «No podem fer un pla director sense abans tenir clar que hi volem posar a la Tabacalera i quina és la voluntat municipal», assegura Milà, qui afegeix que «aquest pla també comptarà amb una proposta arquitectònica». El Museu Arqueològic, la biblioteca i l’arxiu municipal i històric són alguns dels equipaments que ocuparan la Tabacalera i que també «reactivaran la Part Baixa».

tracking