Diari Més

Tradició

Tarragona torna a acollir una competició oficial de la tradicional bitlla catalana

La jornada l'ha organitzat l'equip de bitlles dels Xiquets de Tarragona juntament amb la Coordinadora de Bitlles

Un centenar de persones han participat en la jornada.

Tarragona torna a acollir una competició oficial de la tradicional bitlla catalanaGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc del Francolí ha acollit, aquest diumenge, la setena cita de la Lliga Camp de Tarragona de bitlles catalanes. Un centenar de persones han participat en una jornada històrica ja que era la primera vegada que es duia a terme una competició oficial d’aquest joc tradicional des de la Guerra Civil.

L’encarregat de recuperar aquesta tradició ha sigut l’equip de bitlles dels Xiquets de Tarragona, conjuntament amb la Coordinadora de Bitlla Catalana. El cap del conjunt matalasser, Xavi Sabaté, ha reconegut la importància de «recuperar una tradició que durant el franquisme havia estat perseguida». A més de la importància històrica de la cita, Sabaté també n’ha destacat la «importància per a la ciutat» i ha desitjat que Tarragona «es converteixi en un punt fix al calendari de la Lliga i esdevingui un referent» pel que fa als jocs tradicionals catalans.

A més de participar en la Lliga Camp de Tarragona, el cap dels Xiquets ha volgut convidar la resta de colles castelleres de la ciutat per «poder competir més enllà de la temporada de castells» en tornejos i trobades locals.

Els Xiquets, amfitrions, han

Tarragona torna a acollir una competició oficial de la tradicional bitlla catalanaGerard Faiges

tracking