Diari Més

La Budellera preveu edificis de 41,8 metres d'alçada en tres de les sis illes

L’alcalde Ballesteros va anunciar fa una setmana que no es farien les tres torres de dotze plantes i, per tant, el projecte urbanístic s’hauria de revisar

El nou barri projectat es construirà en aquesta zona que va de les instal·lacions del Nàstic a l'urbanització de Boscos.

La Budellera preveu edificis de 41,8 metres d'alçada en tres de les sis illesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla Parcial de la Budellera planteja la construcció d’edificis de fins a 41,8 metres d’alçada i dotze plantes en tres de les sis illes. Aquesta promoció preveu un nombre màxim de 5.738 habitatges, distribuïts en 1.324.981 metres quadrats. En una altra illa apareixen edificis de 21,7 metres d’alçada i sis plantes. Aquesta planificació, presentada pels promotors a la Comissió Territorial d’Urbanisme que es va reunir el passat divendres, podría canviar. Fa tot just una setmana, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va dir, en sortir de la reunió de la Comissió que va anlitzar el projecte, que les torres de dotze plantes, en principi destinades a usos comercials i hotelers, no es farien i se subtiuirien per edificis de set plantes, inclosa la baixa. La darrera paraula la tindrà, però, la Generalitat.

La Comissió planteja discrepàncies amb la proposta presentada per la Junta de Compensació del Pla Parcial, que entre altres qüestions informa que cal «excloure el sòl classificat de no urbanitzable situat al sud de l’accés a l’A-7», que un àmbit d’actuació que afecta la platja Llarga s’ha de «qualificar primordialment d’espai lliure públic» Com a conclusió de l’informe, la Comissió proposa «indicar a l’Ajuntament que aquest informe és vinculant», i li recorda que «abans de l’aprovació definitiva de l’expedient, aquest s’haurà de sotmetre novament a informe d’aquesta Comissió».

Molestos amb Ballesteros

L’Associació de Veïns de Llevant considera que, de manera indirecta, la Comissió ve a donar la raó al col·lectiu contrari a la construcció d’un nou barri a la Budellera, segons la proposta feta pels promotors, perquè alguns dels arguments que van presentar en les al·legacions són «molt similars» a les conclusions de l’informe, va manifestar ahir la presidenta, Gemma Fusté. Precisament, avui divendres representants dels veïns tenen previst reunir-se amb responsables del Govern municipal per parlar del contingut del Pla Parcial. L’objectiu és «exigir el diàleg que ha promès l’alcalde Ballesteros, exposar la nostra proposta, que no és altre que partir de zero, i aplicar el consens», va dir Fusté. La presidenta de l’associació va recordar que «la darrera reunió amb l’Ajuntament la vam tenir a inicis del mes d’octubre i, des de llavors, no hem tornat a parlar».

Fusté va referir-se al malestar generat per algunes manifestacions de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en relació a la polèmica sorgida entorn del Pla Parcial. «A la zona de Llevant no tenim gairebé serveis públics i ens fa ràbia que digui que cal fer un barri com el projectat a la Budellera per tenir-los». També «ens molesta que digui que la Budellera salvarà els ingressos en concepte d’IBI, com si a la resta de la ciutat no es pagués aquest impost». La representant dels veïns va comentar que «sempre hem dit que era faraònic, i ens satisfà que la Comissió afirmi que és desmesurat». «Gairebé tot el que nosaltres hem al·legat està recollit en l’informe de la Comissió i ens preguntem com és que no ho han vist els tècnics, només posant sentí comú». El col·lectiu, que inclou també entitats mediambientals, insisteix en el fet que «el que s’ha de fer en començar de zero i parlar, i arribar a un consens, ja que el que es proposa és un barri que suposarà un augment del 12 per cent de la població actual de Tarragona». Fustè va subratllar que «l’Ajuntament té l’oportunitat de posar el cronòmetre a zero i fer-ho bé», i va assegurar que «nosaltres no ens hi oposem a què la ciutat creixi per Llevant, sempre que la proposta sigui coherent».

Demandes de la CUP

El grup municipal de la CUP demana a l’alcalde Ballesteros que convoqui una reunió de la Junta de Portaveus «i faci públic l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme, després que –aquesta– tractés el Pla Parcial». La portaveu del grup, Laia Estrada, va manifestar ahir que «hauria d’haver estat iniciativa del govern local fer extensiu aquest informe a tots els grups municipals i fer-lo públic per al conjunt de la ciutadania». Estrada vol que l’equip de govern clarifiqui quin serà el full de ruta previst a partir d’ara, en relació a «la creació d’una mesa de diàleg a la qual es va comprometre públicament Ballesteros». La consellera va afirmar que «les modificacions efectuades no s’han d’entendre com cap mena de concessió, sinó que són el resultat de les determinacions efectuades per la Comissió, tant les que s’expliciten com a vinculants com les que no: sense la seva incorporació, el pla no tiraria endavant».

D’altra banda, la consellera de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ivana Martínez, en relació a unes manifestacions del portaveu d’ERC, Pau Ricomà, en què va dir que Ballesteros «no diu la veritat», va comentar que «hi ha coses que es plantegen a la reunió –amb Urbanisme– que són d’obligat compliment i altres no, però totes són acordades».

tracking