Diari Més

La Comissió d'Urbanisme tomba quatre apartats del Pla Parcial de la Budellera

Un informe de la Generalitat diu que la urbanització no es pot fer de cop i sí en varies fases, i que el projecte no preveu la supressió de línies elèctriques

El nou barri es vol construir en un espai força natural i pròxim a la platja.

La Comissió d'Urbanisme tomba quatre apartats del Pla Parcial de la BudelleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona rebutja, almenys en quatre supòsits, el projecte del Pla Parcial de la Budellera. Fonts del departament de Territori de la Generalitat, consultades per Diari Més, han informat que quatre apartats de la proposta urbanística que fan els promotors no s’ajusten a la normativa.

L’informe assegura que per la magnitud del projecte, que preveu ocupar un milió i mig de metres quadrats i la construcció de prop de 5.000 habitatges –segons les últimes dades aportades pels promotors–, la urbanització de l’espai comprès entre les instal·lacions del Club Gimnàstic i Boscos no es pot fer d’una sola vegada i diu que s’ha de fer en varies fases. Aquesta intervenció comprèn la construcció de vials i voreres i la col·locació dels diversos serveis. El creixement ha d’adequar-se a la demanda del mercat.

La Comissió d’Urbanisme també indica que el projecte hauria de donar resposta a les línies elèctriques aèries de la zona afectada, actuació no prevista en la documentació aportada pels promotors, així com la impossibilitat de construir un aparcament proper a la platja Llarga en el lloc indicat, sempre segons les fonts consultades. L’espai reservat per a la construcció d’un pàrquing té la qualificació d’espai lliure públic i, en conseqüència, només poden establir-se usos d’oci.

Aquests no són els únics aspectes que l’informe de la Comissió d’Urbanisme rebutja del projecte. També es fa referència a dues hectàrees de sòl no urbanitzable i que estan contemplades en la proposta urbanística dels promotors. Es tracta d’un espai localitzat en les proximitats de la A–7.

La resposta d’ERC

El grup municipal d’Esquerra Republicana també ha accedit a l’informe de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat i, de la seva lectura, ha arribat a la conclusió que l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, «no diu la veritat». El portaveu, Pau Ricomà, va manifestar ahir que «estem perplexos per les paraules de l’alcalde, qui va assegurar que es reformularia el Pla Parcial 24 de la Budellera [per voluntat pròpia]».

Segons l’opinió de Ricomà, «l’alcalde no diu la veritat perquè les prescripcions de la Comissió d’Urbanisme són d’obligat compliment». El regidor republicà va afegir que «en l’esmentat document s’indica clarament que s’ha d’informar a l’Ajuntament de què aquest informe és vinculant, pel que fa a les prescripcions fonamentades en motiu d’interès supramunicipal i de legalitat contemplats en la Llei d’Urbanisme».

ERC va assenyalar a que l’informe no deixa lloc al dubte. En un apartat, la comissió es refereix a «la desmesura de les dimensions del pla, no ajustades a la previsió de demanda del mercat». En aquest context, va indicar que «la comissió evidencia aquesta desmesura de forma molt gràfica i diu que la construcció de la Budellera, amb 15.000 habitants, suposaria crear un barri de les dimensions de Torredembarra, el que suposaria incrementar un 12 per cent la població de la ciutat de Tarragona».

tracking