Diari Més

Diputació

Poblet diu que el 2017 presenta clars símptomes de recuperació econòmica

El president de la Diputació afirma que el turisme creixerà prop d’un 10 per cent i que aquest any serà clau per decidir el futur de la Savinosa

Poblet, ahir durant la trobada amb els mitjans de comunicació de les comarques tarragonines.

Poblet diu que el 2017 presenta clars símptomes de recuperació econòmicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió de creixement turístic entorn del 10 per cent aquest 2017, l’augment garantit del 16,3 per cent de passatgers a l’aeroport de Reus, la consecució del màxim nivell d’excel·lència amb la puntuació 500+ i l’increment fins a 80 milions de la partida destinada al Pla d’Acció Municipal (PAM), són algunes de les dades que va facilitar ahir el president de la Diputació, Josep Poblet, en una trobada amb els mitjans de comunicació.

Poblet va reclamar una mirada cap a la Catalunya del sud per part de la resta del país, «on tenim el model econòmic més diversificat», i va assegurar que el 2017 presenta clar símptomes de recuperació econòmica.

Josep Poblet es va mostrar optimista i va expressar el seu convenciment que «el 2017 serà un any determinant, ja que les previsions apunten a una situació radicalment diferent, amb nous escenaris de creixement econòmic del 4 per cent». «La zona euro creixerà, crearà ocupació i els senyals clars que hi ha afectaran de manera positiva al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre», va dir el president de la Diputació.

Les dades que Poblet manega informen que els 20 milions de pernoctacions i els sis milions de turistes que van rebre les comarques tarragonines el 2016 s’igualaran i, fins i tot, podrien créixer. «L’augment va ser del 9 per cent, en part com a resultat de la situació de destins que són competència nostra com Tunísia, Egipte i Turquia, però a Fitur vam detectar que el nivell de contractacions és espectacular i aquest any ens podrem moure, de nou, en xifres del 9 per cent o saltar els dos dígits. L’única ombra pot ser el Brexit, però per a l’any 2018». Poblet va afegir que «a Fitur s’han fet contractes que suposen que el nombre de viatgers que passaran per l’aeroport creixerà un 16,3 per cent».

El president de la Diputació va afirmar que projectes com els que s’estan construint a Salou i a Vila-seca «faran que en cincs anys –la Costa Daurada– sigui destí turístic mundial». En aquest sentit, i en oposició als contraris a BCN World, Poblet va manifestar que «en aquesta terra no ens cal fer referèndums per saber què necessitem. La gent del territori vol BCN World i per això vam acabar l’any aprovant el Pla Director Urbanístic».

L’any de la Savinosa

El 2017 pot ser l’any en què el futur de la Savinosa comenci a veure la llum al final del túnel, després de tres dècades cercant una solució. Poblet va apostar per l’aproximació entre les dues administracions que hi intervenen, després d’anys d’allunyament. «La Diputació és la propietària de la Savinosa i no pot fer el que vulgui, si no allò que permeti el POUM de la ciutat. Era imprescindible posar-nos d’acord i ho vam fer. L’ajuntament és qui haurà de votar el projecte que es vol fer quan arribi el moment, però crec que aquest any buscarem una sortida definitiva».

Poblet va celebrar l’obtenció del segell internacional de qualitat EFQM 500+ per l’excel·lència dels sistemes de gestió. Aquesta acreditació oficial, atorgada per la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat, situa la Diputació tarragonina al capdamunt del rànquing de qualitat d’institucions públiques de l’Estat.

tracking