Diari Més

Finalitza el projecte que preveu un restaurant a la plataforma del Miracle

Segons el regidor Josep Maria Milà, les obres en el paviment de l’estructura de formigó es licitaran abans d’acabar aquest trimestre

Al juliol del 2013, l'Ajuntament va decidir tancar la plataforma. Imatge d'arxiu.

Finalitza el projecte que preveu un restaurant a la plataforma del MiracleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de millora de la plataforma de formigó situada a la punta de la platja del Miracle es podrien licitar abans d’acabar el primer trimestre d’enguany. Així ho ha anunciat el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, que ha afegit que la intenció és posar un restaurant o bar a dalt de la plataforma, «per donar activitat a la zona».

«El sentit comú diu que una estructura d’aquestes característiques, que va costar tants diners, no es pot tirar a terra», assegura Milà. És per això que l’Ajuntament va demanar un projecte de remodelació als tècnics, que ja està acabat, segons el regidor. La inversió és de 600.000 euros aproximadament i es tracta de renovar el paviment «que fins ara ha provocat problemes». En un principi, el terra havia de ser pla, però la diferència de nivell del formigó provocava caigudes als vianants. «És una obra arquitectònica molt potent, amb una petita inversió es pot recuperar i ser més funcional», explica el regidor d’Urbanisme, qui afegeix que «a finals del primer trimestre d’enguany, les obres es licitaran». Ara bé, Milà també explica que «les reformes són tècnicament complexes perquè hi ha una sèrie de requeriments a tenir en compte. Estem treballant».

La plataforma de formigó és propietat de l’Estat, però el manteniment i conservació és responsabilitat de l’Ajuntament. El nou projecte preveu deixar la plataforma utilitzable per a vianants. A banda, i tal com també preveia l’antic projecte, la plataforma comptarà amb un nou restaurant, que anirà a càrrec d’una empresa concessionària. Aquesta idea encara és embrionària, tot i que, segons el regidor Milà, és la voluntat de l’Ajuntament. «D’aquesta manera reactivarem la zona», afegeix. A més, la plataforma funcionarà, també, com un mirador. Actualment, l’Ajuntament està mantenint converses tant amb el ministeri per demanar «un cop de mà» per assumir els costos de les reformes.

Ballesteros opina diferent

Per altra banda, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, va confessar a aquest diari que la seva opinió era tirar a terra l’estructura de formigó. «Així acabarem amb els problemes. Però el regidor Milà i la Direcció general de Costes de l’Estat opinen diferent. Per tant, acataré la seva decisió», explicava Ballesteros, la setmana passada.

Tres anys i mig tancada

Al mes de juliol del 2013, l’Ajuntament de Tarragona va decidir tancar la plataforma del Miracle de manera indefinida per motius de seguretat. Durant aquests tres anys, diverses tanques impedeixen l’accés a la part superior de l’estructura que, en un principi, el govern assegurava que la plataforma presentava deficiències i problemes estructurals. Hi havia perill, deien. L’any passat, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà va desmentir aquests extrems, assegurant que l’estructura es troba en perfecte estat, «només convé canviar el paviment perquè l’espai sigui més funcional i pràctic», assegura Milà. Tot sembla indicar que, abans d’acabar l’any, la plataforma del Miracle tornarà a ser una realitat pels ciutadans de Tarragona. Un mirador a la platja del Miracle, on es preveu ampliar el nombre de guinguetes.

tracking