Diari Més

Polèmica

L'Ajuntament ja estudia quins actes festius descentralitzar de la Part Alta

L’alcalde s’ha reunit en dues ocasions amb la Plataforma Farts de Soroll per parlar sobre quins actes poden ser traslladats

Els actes tradicionals, com ara el Seguici Popular, no es traslladaran de localització.

L'Ajuntament ja estudia quins actes festius descentralitzar de la Part AltaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns dels actes que se celebren per Santa Tecla o Sant Magí a la Part Alta de la ciutat canviaran de localització enguany. Així ho va assegurar l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, després de les repetides reivindicacions de la Plataforma Farts de Soroll. Segons el batlle, l’equip de govern s’ha reunit en dues ocasions amb la plataforma «amb la intenció d’escoltar-los i de poder arribar a acords», explica Ballesteros. En l’última reunió, l’equip de govern va presentar un document als veïns, en el qual es dividien els actes festius en dues categories: els tradicionals, –que no es poden descentralitzar de la Part Alta– i els que es poden descentralitzar i celebrar a un altre punt de la ciutat.

«Els actes tradicionals són inamovibles i només es poden portar a terme a la Part Alta, perquè així ha estat sempre», assegura l’alcalde. Alguns d’aquests actes són la Baixada de l’Àliga, la Processó i la Cercavila, entre altres. Per altra banda, l’alcalde destaca que hi ha d’altres que es poden celebrar a diversos punts de la ciutat. Aquest és el cas de les entitats que tenen la seu social als barris i que, per tant, s’estudiarà la idea de traslladar-los al barri en qüestió.

Sigui com sigui, Ballesteros assegura que la relació amb la plataforma Farts de Soroll és bona i que «es troben raonablement satisfets després de suspendre les llicències de bars i restaurants a la Part Alta», assegura. La idea de descentralitzar els actes festius es troba en una fase embrionària, però està previst que es faci efectiva enguany. «Ara estem esperant que els membres de Farts de Soroll diguin la seva i ens presentin una proposta. També volem saber l’opinió de les entitats», conclou l’alcalde.

Per la seva banda, la plataforma assegura que mai ha demanat traslladar cap acte. «La proposta va sortir d’un plenari a partir de les nostres queixes. Nosaltres només demanem que ens deixin dormir i que els empresaris dels locals i els promotors de les festes abaixin el volum de la música a altes hores de la matinada. Entenem que el fet d’aglutinar tres i quatre actes el mateix dia, a la mateixa hora i a pocs metres de diferència, no ajuda a reduir el soroll, que no ens deixa descansar», explica Andreu Ximenis, membre de la Plataforma Farts de Soroll, que afegeix que «si es fa un concert en una plaça, no cal que la música se senti a altres carrers». Tot i així, la plataforma assegura que «no es tracta de proposar traslladar actes, sinó que les coses es facin de manera respectuosa», expliquen des de la plataforma.

Afavorir la cohesió social

La història va començar el passat setembre, que els grups municipals de la CUP i ICV-EUiA, amb el suport de Podem, van presentar una moció per demanar la descentralització dels actes de les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla. El govern va donar suport a la proposta, que tracta d’augmentar el nombre d’actes que se celebren als barris de la perifèria tarragonina. L’any passat, només dinou actes dels 500 celebrats durant les festes es van portar a terme fora de la Part Alta i del voltant, la gran majoria es tracta de l’activitat Santa Tecla a les escoles, que té la intenció d’apropar les festes al barri. La moció va rebre el suport unànime de tot el consistori, ja que segons alguns regidors, «diversificar la massificació d’actes afavorirà a la cohesió social. Tot i així, el govern s’ha mostrat preocupat pel model de festa, que fins ara es caracteritzava per poder anar caminant d’un lloc a l’altre.

tracking