Diari Més

La Comissió d'Urbanisme obliga el consistori a modificar el Pla de la Budellera

El Pla s'haurà de tornar a tramitar i a aprovar en una nova votació que es preveu que no vagi més enllà d'aquí a un mes

Fotomontatge que aporta una vista aèrea de l'espai on es construirà el nou barri de la Budellera.

La mobilitat preocupa els veïns del futur barri de la BudelleraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha decidit fer marxa enrere i tornar a tramitar el polèmic pla urbanístic de la Budellera. La Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona, reunida aquest divendres, ha posat deures a l'Ajuntament de Tarragona. Ha emès un informe amb tot un seguit d'observacions sobre aquest pla parcial que forma part del nou POUM, previst de construir a la zona de Llevant de la ciutat. Algunes són d'obligat compliment, com ara la seva execució esglaonada per fases. El consistori s'ha avingut a retirar les tres torres destinades a hotels, mentre que els habitatges tindran una alçada màxima de planta baixa i sis plantes. El pla urbanístic contemplarà 4.100 habitatges -no els gairebé 6.000 plantejats inicialment. Per tot plegat es vol tornar a aprovar inicialment -tràmit que s'havia fet al setembre-, una votació que es preveu no vagi més enllà d'aquí a un mes.

«Com que hi ha una modificació substancial, farem una nova aprovació inicial; estem absolutament d'acord amb les recomanacions, que ja havíem parlat amb el director general d'Urbanisme, les treballarem en les properes setmanes i segurament les podrem aprovar d'aquí a un mes», ha declarat l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en sortir de la Comissió d'Urbanisme.

La comissió, celebrada aquest divendres, ha fixat, d'acord amb l'Ajuntament, unes pautes que haurà de seguir, just l'endemà del plenari municipal en el qual es va debatre una moció per suspendre el pla, però l'equip de govern s'hi va negar. Segons han informat fonts d'Urbanisme, la comissió ha posat de manifest uns recordatoris, de caràcter vinculant, on el projecte topava amb la legalitat.

Així, per llei, la comissió planteja un desenvolupament del projecte per etapes, a fi d'evitar que una zona en concret ja urbanitzada es vagi deteriorant perquè no s'ocupa, ja que el pla no es completarà fins d'aquí a vint o trenta anys. La comissió també demana la revisió del pas de línies elèctriques, i alhora valora «el respecte per les zones boscoses i per l'Anella Verda, a la qual s'hi afegeixen 50 hectàrees», diu el batlle.

Llum vermell a l'aparcament de la platja Llarga

La comissió, però, impedeix la construcció de l'aparcament previst a la zona de la platja Llarga en considerar que els sòls qualificats com a espai lliure públic només poden tenir usos de lleure. Aquesta era una queixa denunciada pels veïns. L'alcalde ha garantit que s'aprofitarà per fer més amples els passos per sota la via del tren i millorar l'accessibilitat des de les urbanitzacions cap a la platja. Finalment, la comissió també aconsella un major esponjament del torrent que discorre per l'àmbit, així com alguns canvis en matèria de mobilitat, una altra de les reivindicacions dels veïns. L'alcalde, però, ha insistit que es tracten de recomanacions a les quals s'avenen a seguir per millorar un pla urbanístic que també arrossega al·legacions -a les quals el consistori ha de respondre properament.

El regidor d'Urbanisme no votarà

En qualsevol cas, el pla es vol tornar a portar a aprovació inicial, un tràmit on el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, no podrà votar. Davant les incompatibilitats del regidor amb el projecte, que el grup de Ciutadans va retreure al ple, l'alcalde de Tarragona s'ha mostrat ferm en garantir que no intevindrà en aquest assumpte -responsabilitat que ara assumirà la regidora Ivana Martínez.

tracking